Kentte gece yarısı itibariyle başlayan ve sabaha dek süren sağanak yağmurun kesilmesiyle birlikte bulutlar dağılmaya başladı. Ardından Lapseki ilçesi feribot iskelesi önünde pek sık rastlanmayan doğa olaylarından birisi gerçekleşti. Gökyüzünde önce bir gökkuşağı belirirken, kısa bir süre sonra üzerinde ikincisi ortaya çıktı. Saat 09.15 sıralarında meydana gelen görüntüyü cadde ve sokaklarda vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. Yaklaşık 5 dakika sonunda iki gökkuşağı birden kayboldu.

Yaşanan bu doğa olay bazı vatandaşların aklına son günlerde Ege Denizi ve Saros Körfezi'nde yaşanan depremleri getirip tedirginlik yaratsa da rahatlatan açıklama Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan'dan geldi.

Bu durumun tamamen optik bir olay olduğunu ve ışığın kırılmasıyla oluştuğunu belirten Demircan, “Gökkuşağının çemberlerinin merkezine bakış doğrultusunda yağmur damlaları var. Damlaların içinde ışığın iki kez kırılması nedeniyle, iki gökkuşağı oluşabiliyor. Aslında her zaman iki tane gökkuşağı oluyor ama böyle net görünmüyorö dedi.