Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'yla görüşmesinin ardından açıklama yapan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, 28 Şubat'ın ekonomik faturasının 251 milyar TL olduğunu söyledi.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'i dinledi. Çiller, 28 Şubat sürecine ilişkin bildiklerini Yeniköy'deki evinde komisyon üyelerine anlattı.

Yaklaşık 5 süren görüşme sonrası açıklama yapan Tansu Çiller şunları söyledi:

"Demokrasinin en temel ilkesi ihlala edildi. 28 Şubat'ta bir çoğunluk bir azınlığa çevrilmiştir. Çoğunluğu ikna odalarında azınlığa çevirmişlerdir. Tansu Çiller siyaseten bitirilirse DYP bitirilecektir. Çiller bitirilirse REFAHYOL düşecektir denmiştir. Azınlığı çoğunluğa çevirilen bir başka iradenin sürecidi. Darbeler sadece topla tankla yapılmıyor. Amaçları beni bitirmekti. Milletvekili teker teker DYP'den koparılmıştır. Bu siyasetçilerin göğsüne batırılmış bir hançer gibi duran bir fotoğrafın tablosudur.

Sincan'da tanklar yürütülmüştür ama Meclis'e gelememiştir. Tarih yanlış yazılmış millet yanıltılmaya çalışılmıştır. Asıl bedel millete çıkarılmıştır. Bu darbenin gerçek faturasının ne olduğunu ekonomideki sonradan çıkan tablodan görebilirsiniz. Batan bankalar resmi kayıtlara geçmiştir. Batan bankaların faturası milli gelirin bir buçuk yıllık bedelidir.

251 milyar TL'lik bedel bu millete çıkarılmıştır. Meselenin ana kaynağı TSK olarak görmek doğru değildir. Herkes kendisi özeleştiri yapmalıdır.

Yeni kişisel hesaplara girmeden, demokrasinin gereği olan asgari müştereklerde buluşarak hesap sorulması gelecek nesillere olan borcumuzdur. Kişisel bir hesaplaşmaya girmiyorum, şikayetçi değilim. Milletin Meclis'e gönderdiği çoğunluk milli iradenin tek temsilcisi olduğunu untmadan geleceği şekillendirmek için çalışılmalıdır. Umuyorum bu gerçekleri tarihi doğru yazarak bundan sonraki nesillere aktarma fırsatı buluruz.

Çiyaseten Çiller çökertilmiş daha da önemlisi Doğru Yol Partisi parçalanmıştır. Ama bugün hesaplaşma günü değildir. Asgari müştereklerde buluşarak tarihin doğru yazılması imkanı vardır. Bunu yapmalıyız."