Her anne ve baba adayları çocuk parası alma hakkına sahiptir ve bu hakları doğrultusunda çocuk parası alabilirler. Bu nedenle çocuk parası ne kadar sorusu oldukça önem kazanmaktadır. Eğer çocuk parası almak istiyor iseniz bu parayı devlet her vatandaşına sorgusuz sualsiz vermektedir. İster zengin ister de maddi durumu zayıf olsun her vatandaş bu parayı alma hakkına sahiptir.

ÇOCUK PARASI NE KADAR?

Devlet tarafından verilen ve her yıl aileler tarafından alınması için düzenlenen bu ödeme tutarı ailelere verilmesine dair belirlenen kanun tarihinden itibaren yani 2015 yılından itibaren değişmedi ve halen çocuk parası olarak aynı tutarda ödeme yapılmaktadır.

ÇOCUK PARASI NE KADAR ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Çocuk parası almak için yapılması gereken bazı şartlar ve durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar sağlanması koşulunda her çift bebekleri için bu parayı alabilirler. Çocuk yardım parası tutarında ki rakam belirtilmiş olup, buna göre ödenecek tutarı alınması için gün saymaktan başka birşey kalmayacaktır. Eğer çocuk parası işlemleri tamamlandı ise ve ne zaman alırım diye soruyor iseniz yapmanız gereken bir postaneye giderek paranın yatıp yatmadığını sorgulamak olacaktır.

PTT ÇOCUK PARASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÇOCUK PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bu işlem için aşağıda yer alan sorgulama çeşitleri ile çocuk parası sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Size uygun olan seçenek ile çocuk parası sorgulama işlemi yapabilir ve de yeni doğan çocuk parası yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. e-Devlet Üzerinden Sorgulama Yeni doğan bebeğe ait çocuk parası yatıp yatmadığını öğrenmek için yapılması gereken e-Devlet üzerinden sorgulama işlemi yapmak olacaktır. Eğer halen e-Devlet şifreniz bulunmuyor ise size en yakın postaneye giderek 2 TL karşılığında bu şifreyi alabilirsiniz. Aldıktan sonra şifreyi güncellemeniz ve yeni bir telefon numarası girmeniz gerekmektedir. Şifreniz ve kimlik numaranız ile sisteme giriş yaparak çocuk parası sorgulama işlemi gerçekleştirebilir ve sonuca göre işlem yapabilirsiniz.

e-DEVLET İLE ÇOCUK PARASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazımızda sizlere kısaca çocuk parasından ve E Devlet ile çocuk parası sorgulamaişleminden bahsetmeye çalışacağız. Ülkemizde son yıllara baktığımızda; sosyal yardımlar anlamında birçok konuda gelişme yaşandığı aşikardır. Bunu inkar etmek bu çalışmayı yapanlara haksızlık olacaktır. Tabii ki daha iyi seviyelere gelmesi adına çalışmaların da yürütülmesi gerekmektedir. En son olarak hayata geçirilen bu sosyal yardımlardan birisi de çocuk parası yardımıdır. E devlet ile çocuk parası sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Bakanlar Kuruluna göre çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile çocuk parası yardımı 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle hayata geçirilmiştir. Kanun Hükmü Ne Der? Bu Kanun Hükmünde Kararname ‘ye göre 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğacak her çocuk ( Türk vatandaşı olmak kaydıyla ) çocuk yardımına hak kazanacaktır. Bu yardım maalesef 15 Mayıs öncesini kapsamamaktadır.