Çömlekçi ve İskenderpaşa Mahalleri Yaptırma ve Yaşatma Güzelleştirme Derneğini kurduklarını ifade eden Çömlekçi Mahallesi’nde ki hak sahiplerinden Saadet Partisi GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, insanların mağdur edilmemesini istedi.
Çömlekiçi Mahallesi’nde ki İrem Otel’de dernek üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen Düzenli, daha önce dernek üyeleri ile birlikte iki toplantı yaptıklarını ifade ederek, “İki toplantı sonrası aldığımız karar istikametinde hep birlikte Çömlekçi’de yapılacak istimlakte, insanlarımız mağdur edilmesin. Hakları hukukları korunsun” diye konuştu.

ÇÖMLEKÇİNİN ÜZERİNDE DOLAŞAN KARA BULUTLAR
Çömlekçi’nin Kentsel Dönüşümü ile birlikte mahallenin üzerinde dolaşan kara bulutların da temizleneceğini ifade eden Düzenli, “Bununla birlikte Çömlekçi’nin üzerinde dolaşan kara bulutlar temizlensin. Trabzon’umuzda da kara bir leke…
Geçmişte bu iş yapılırken Belediyelerin geçmiş yönetimlerin hepsinin kabahati var. İmar açısından önüne gelene ruhsat verildi. Böylelikle oteller zinciri oluşturuldu ve manevi kirlikte oluştu. Çömlekçinin her tarafında istemeyen görüntü var. Ticaretin yanında ahlaksızlığın karşısındayız. Trabzonlu olarak şerefimiz var. Üzerimize gelindi” dedi.

İNSANIMIZI MAĞDUR ETMEYECEKSİN
İstimlak kararının alınması ile güzel bir adım atıldığını ifade eden Düzenli, “Bir taraftan bu güzel adım atılsın, ama diğer taraftan insanımızın hakkı hukuku korunsun. Şurada takriben istimlak edilecek 400 civarında yerleşim yeri var. Ticaret erbabımız var. Arsası olan kardeşlerimiz var. Şimdi biz şunu söylüyoruz. Arkadaş burada istimlak yapacaksın, elbette kötü niyetin yok. Ama insanımızı mağdur etmeden bu işi yapalım” ifadelerini kullandı.

BURADA YÜZDE 50 İLE İŞ YAPILIR
“Bu insanların istimlakını yaparken, ferdin hakkını 75 milyona feda edebilir miyiz?” şeklinde soruyla konuşmasına devam eden Düzenli, şöyle konuştu:
“75 milyona sorsak hakkını verin der. Bizim insanımız hakkın yanındadır. Trabzon ve Türkiye’nin her tarafından istimlaklerde bir kısım yanlışlık yapılıyor.
Ben inşaat yüksek mühendisiyim. İnşaat mühendisi olarak kesinlikle burada Çömlekçi’de yüzde 50 ile kat karşılığı yapılır. Yüzde 55 veren de çıkar.
Yüzde 50 ile almıyorsa kimse hepsini ben yaparım. Şehrin değişik yerlerinde yüzde 40-30’larla yapılıyorsa burada hayli hayli yapılır”


ESKİ DAİRELERİN YERİNE YENİSİ VERİLMELİ
Eski dairelerin tamamına yeni dairenin verilmesi gerektiğinin altını çizen Düzenli, “Eski dairelerin tamamına yeni daire verilmesi lazım. Hiç kimse mağdur edilemez. Paraları üç beş kuruşu adamın cebine koy ağlatıp yolla. Soruyorsun insanlara burada Çömlekçi yenilense burada mı oturmak istersin başka yerde mi diye inanıyorum ki yüzde 80’i burada olmak ister. İnsanları bir birinden koparmayalım. Parası yok insanın dairesi alamıyor. Dairesine 50 bin TL verirsen nasıl yapacak bu insan. O zaman eski dairesine yeni daire, dükkanına dükkan vereceksin. Parasını alıp gitmek isteyeni de mağdur etmeyecek şekilde gönderirsin” dedi.

FAKİRİN SIRTINDAN DEVLET PARA KAZANMAMALI
Fakirin sırtından devletin para kazanmaması gerektiğini ifade eden Düzenli, “Fakirin sırtından devlet para kazanmamalı. Çevre Bakanımız Trabzonlu. Hazır Çevre Bakanı Trabzonlu iken bu istimlaklarda Trabzon’da kanatmadan, yani acıtmadan bu işleri yapalım.
Trabzon’da şuanda buradan kıymetli arsa var mı..En kıymetli arsadır. Meydanın yanında İskenderpaşa ile iç içe. Beraber istimlak ediliyor. Bana böyle kıymetli bir arsada arsa değerleri düşük olacak anlayışına kimse yutturmaya gitmesin.
Ağlayanın malı gülene hayretmez. Yanlış yapmasınlar, doğruyu yapsınlar. Ve o doğruda da biz onlara yardımcı olalım. Burada particilik yapmıyoruz. Ortak bir çalışmayı da beraber yürütüyoruz.” İfadelerine yer verdi.




KAYNAK: 61SAAT.COM