Türkiye’de resmi rakamlara göre 98 kişinin hastalandığı ve bir kişinin de ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili küresel korku ve panik devam ederken, Çin’den flaş açıklamalar geldi…

Salgın hastalığın patlak verdiği Çin’de ölüm sayısı 3 bin 237’ye çıkarken, yeni vakalarda yaşanan düşüş yerel makamları ve doktorları sevindirdi. Salgının başladığı günden beri toplam 80.894 kişinin hastalandığı corona virüsünün etkisi Çin’de azaldı…

Hubei bölgesinde yeni vaka sayısının tek haneli rakamlara inmesi sonrasında Şubat ayında Wuhan’a hızla kurulan “corona virüsüyle mücadele hastaneleri” resmen kapatıldı. 2.000 yatak kapasiteli iki hastaneye artık ihtiyaç olmadığı açıklanırken, Çin hükümeti tarafından çekilen bir videoda doktorların hastane kapısı önünde maskelerini çıkararak gülümsüyor.

103 YAŞINDAKİ HASTA KURTARILDI
Öte yandan Wuhan’da tedavi olan Zhang Guangfen isimli bir kadının da iyileştiği duyuruldu. 103 yaşındaki kadının 6 günlük yoğun tedavi sürecinin ardından iyileştiği belirtilirken, gazetecilere açıklama yapan doktor Zeng Yulan, “Başka bir sağlık sorunu olmadığı için iyileşti” dedi.

103 yaşındaki hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

DOMUZ GRİBİ, HIV VE SITMA İLACI VERDİLER
Hindistan’dan da corona virüsü ilacıyla ilgili bir açıklama geldi… Hindistan’ın Jaipur kentindeki Sawai Man Singh Hastanesi’nde corona virüsü tedavisi gören İtalyan bir hastaya HIV, domuz gribi ve sıtmada kullanılan ilaçlardan bir “ilaç karışımı” yapıldığı açıklandı.

Doktorlar, corona virüsü hastasının bu ilaç kokteyline olumlu yanıt verdiği ve sağlık durumunun da iyi olduğunu duyurdu.

İNGİLTERE’NİN EN GENÇ ÖLÜMÜ
İngiltere’de 45 yaşındaki Craig Ruston, corona virüsü teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi… 2018 yılından beri motor nöronlarındaki rahatsızlıkla mücadele eden 45 yaşındaki Ruston, İngiltere’de yaşamını yitiren en genç insan oldu.

Ruston’ın eşi Sally, Facebook sayfasından, “Müthiş Craig’im yaşamını yitirdi. Kalbimiz kırıldı. Geçen hafta salı günü iyi hissetmiyordu ve hastaneye kaldırıldı. 6 gün karantinada kaldı. Craig’in göğsündeki enfeksiyonun Covid-19 olduğunu doğrulamışlardı” dedi.

CORONA VİRÜSÜ YUVA YIKTI
Öte yandan corona virüsü salgını, çapkın bir adamın yuvasını yıktı… İngiliz tabloid basınında yer alan haberde, 30’lu yaşlarının sonundaki bir adam, “metresi” ile gittiği İtalya’da corona virüsü kaptı…
Eşine iş gezisi bahanesiyle İngiltere’de başka bir şehre gideceğini söyleyen adamın, sevgilisiyle birlikte İtalya’da “kaçamak” yaptığı, adamın corona virüsü olmasının ardından ortaya çıktı.
İsmi açıklanmayan hasta ile ilgili İngiliz basınına konuşan doktorlar, “Eşini kandırmak için doğru yönlendirmelere sahipti fakat corona virüsü salgını bütün planını bozdu. Kendisi şu an panik içinde ama bunun sebebi corona virüsü değil, foyasının ortaya çıkması. Uçuş yasaklarından önce ülkeye geldiği için çok rahat” dedi.