CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’ya gelişinde partililer tarafından il sınırında karşılandı. Kılıçdaroğlu beraberinde CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve bazı milletvekilleri ile parti otobüsüyle yol kenarında kendilerine el sallayan vatandaşları selamlayarak şehre girdi. Ünye ilçe teşkilatının açılışını yapmak üzere parti binasına çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, açılış sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, “Buraya gelmeden önce aşağıda bir grup yolumu kesti ve bana, ‘Biz burada orta çarşı esnafları olarak MHP, SP, CHP, HAS ve diğer partiler bir araya geldik. Ünye’nin sorunlarını beraber çözüyoruz. Yani sizin TBMM’de yapmak istediğinizi biz burada yaptık’ dediler. Bizler de bildiğiniz gibi Başbakan ile bir görüşme yaptık. Bunun adını ister Kürt sorunu deyin, ister PKK sorunu deyin ama ne derseniz değin önemli olan bu sorunun çözülmesidir” diye konuştu.

“Biz çözüm önerisi sunduğumuz da bunun alt başlıkları falan yoktu” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Biz diyoruz ki ‘bir araya gelelim, çözüm için ne gerekiyorsa birlikte ortak akılla bu işi yapalım’. Bu çözüm AK Parti’nin ise onu destekleyelim, başka bir partinin ise onu destekleyelim. Yani ben illa ‘şu olsun’ demiyorum. Dediğimiz bu işi ortak olarak TBMM’de çalışıp ortak bir yolla çözelim. Bunu isteyen ben değilim, analarımız, şehit anaları şehit babaları diyor. Biz halkın isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski yöneticilerinden Av. Yüksel Kuş’un Büyük Camii’deki cenazesine uğrayıp ailesine baş sağlığı diledi ve otobüsle Fatsa’ya hareket etti.