Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluk sahasına giren Cudi Dağı bölgesinde 28 Kasım'da insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan gözetleme faaliyeti sırasında, Hisaramira Tepe'nin 1 kilometre doğusunda bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin tespit edilmesi üzerine hava harekatı düzenlendi.

Teröristlerden ikisi hava harekatıyla, kaçan 3 terörist ise bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat personelinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. Ayrıca dün operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sızma girişimi hazırlığında bulundukları belirlenen 5 bölücü terör örgütü mensubundan 4'ü silahlı İHA ile yapılan operasyonda, biri ise Fırtına obüsleriyle yapılan atışlar sonucu etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTLERİN CESETLERİ SİLAHLARIYLA BİRLİKTE BULUNDU
Bölgede dün başlatılan temas araması faaliyetinde etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri ile çok sayıda silah, teçhizat, yaşam malzemesi ile örgütsel doküman bulundu.



TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA
"23'ncü J.Snr.Tüm.K.lığı sorumluluk sahasında 28 Kasım 2016 tarihinde Cudi Dağı bölgesinde insansız hava aracı keşif gözetleme faaliyeti esnasında Hisaramira Tepe'nin 1 km doğusunda beş kişilik bölücü terör örgütü mensubu tespit edilmiş, hava harekatı ile iki terörist, diğer kaçan üç terörist ise süratle bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekât personelinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.

Ayrıca 29 Kasım 2016 tarihinde operasyon yapan birliklerimize sızma girişimi hazırlığında bulundukları değerlendirilen beş bölücü terör örgütü mensubunun tespit edilmesi üzerine silahlı İHA ile yapılan operasyonda dört terörist, devamında Fırtına obüsleri ile yapılan atışlarla da bir terörist olmak üzere operasyon boyunca toplamda 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 29 Kasım 2016 tarihinde bölgede temas araması faaliyeti başlatılmış, söz konusu faaliyette etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri ile çok sayıda silah, teçhizat, yaşam malzemesi ile örgütsel doküman bulunmuştur.



CUDİ DAĞI'NDA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 14'E YÜKSELDİ
Cudi Dağı bölgesinde son bir haftada icra edilen operasyonlar ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı 14'e ulaşmıştır.Cudi Dağı'nda terör operasyonu

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELERİN LİSTESİ
1 Adet M-16 Piyade Tüfeği

6 Adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği

1 Adet Zagros Silahı

1 Adet Biksi Makinalı Tüfek

1 Adet RPG-7 Roketatar

16 Adet El Bombası



4 Adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü

500 Adet Biksi Makinalı Tüfek Mühimmatı

80 Adet Zağros Silahı Mühimmatı

Cudi Dağı'nda terör operasyonu

100 Adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Mühimmatı

3 Adet RPG -7 Roketatar Antitank Mühimmatı

4 Adet RPG -7 Roketatar Mühimmatı Sevk Fişeği

1 Adet Yaesu Marka Araç Telsizi

1 Adet Güneş Paneli 1 Adet Kamera

Cudi Dağı'nda terör operasyonu

1 Adet Gece Görüş Gözlüğü

17 Adet Şemsiye

Muhtelif gıda ve yaşam malzemesi.