Çatışmaya katılan askerler, korucuların mevzilerini bıraktığını, telsize ve telefonlara yanıt vermediklerini anlattı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yaşanan PKK saldırısıyla ilgili vahim bir iddia ortaya atıldı.

Çukurca'nın girişinde bulunan Jandarma Karakolu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırının yapıldığı Kale Tepe noktasındaki mevzilerde olması gereken yedi korucunun telsiz anonsuna ve cep telefonu aramalarına çatışma boyunca yanıt vermedikleri ileri sürüldü.

Çatışmaya katılan erler de bu bilgiyi doğrularken, "Normalde olmaları gereken yerde değillerdi. Sonradan öğrendik ki, korucular mevzilerini iki gün önce terk edip daha yukarıda olan askeri üs bölgelerine çekilmişler" dediler.

Çatışmaya giren bir jandarma uzman çavuş ile bir er, saldırı gecesini şöyle anlattı: "Biz Kırmızı Tepe adı verilen üs bölgesindeydik. Çatışma başladığında 'Kirpi' adı verilen zırhlı personel taşıyıcıya binerek ilçe merkezine indik. Karakolun etrafını saran teröristler uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başladı. Bu sırada bir komutanımız, Kale Tepe adı verilen üs bölgesindeki koruculara telsizden çatışmaya girmeleri talimatını verdi. Telsizle yapılan çağrıya koruculardan yanıt gelmedi. Bunun üzerine komutanımız koruculara telefonla ulaşmaya çalıştı ama yanıt vermediler. Bu esnada korucuların bulunduğu mevzilerden karakola yoğun bir ateş açıldığını gördük. Bize gelen ilk bilgiye göre, mevzilerden ateş açanların terörist değil, korucu olduğuydu. Fakat daha sonra öğrendik ki, korucular iki gün önce kendi mevzilerini bırakıp yukarıda bulunan üs bölgesine geçmişler."

Türk Jetleri Haftanin ve Avaşin Bölgesini Bombaladı

Diyarbakır'dan bu gece havalanan savaş uçakları, terör örgütünün Kuzey Irak'taki Avaşin ve Haftanin bölgesinde yer alan hedeflerini bombaladı. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın Çukurca'ya düzenlediği saldırıda 24 askerin şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar hava desteğiyle devam ediyor. Teröristlerin barındığı kampların da bulunduğu Avaşin ve Haftanin, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan kalkan çok sayıda savaş uçağı tarafından bombalandı. Savaş uçakları sabaha karşı Diyarbakır'daki üslerine döndü. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda sürekli uçak hareketliliği yaşanıyor. Son bir ayda en yoğun hareketlilik dün ve bugün gözlendi.