Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir karakol ile 2 karakolun üs bölgesine havan topu ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi. Ayrıca Kazan Vadisi'ndeki çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da bu sabaha karşı şehit oldu.
Alınan bilgiye göre Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jandarma Karakolu ve Karataş ile Gazitepe Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine sabaha karşı bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi. Havan ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemeye göre 3 askerin şehit olduğu öğrenildi.
Saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldı.
ÖZEL BİRLİKLER KATILIYOR
Sıcak çatışmaların ardından dün operasyonların yoğun olarak sürdüğü Kazan Vadisi'nde bu sabah saatlerinde de çatışma çıktı. Bir grup Pkk'lının bulunduğu yerin tespit edilmesi ardından Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı çatışmalarda şu ana kadar 6 Pkk'lı öldürüldüğü belirtildi. Şiddetli çatışmaların sürdüğü bölgeye, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da peş peşe giden helikopterlerin olduğu gözlendi. Aynı saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlası'nda da da helikopter ve ambulans hareketliliği belirtildi.
ŞEHİTLERDEN BİRİ AFYONKARAHİSARLI
Çukurca'nın üst kısımlarında bulunan askeri birliklerin ateşin geldiği noktalara doğru top atışları başlattıkları bildirilirken, çıkan çatışmada Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa nüfusuna kayıtlı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Avgönül'ün şehit düştüğü belirtildi.
ANTALYA'YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari Çukurca'daki Kazan Vadisi'nde önceki gün çıkan ve Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da bu sabaha karşı şehit oldu.
Yıldırım'ın Antalya'nın Kepez İlçesi'nde oturan ailesine acı haberi, Merkez Komutanlığı'ndan gelen görevli albay verdi. Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu belirtildi.