18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103.  Yıl Dönümü dolayısıyla 18 Mart Stadı'nda tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı  Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Numan  Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide  Sarıeroğlu, Yeni Zelanda Maslahatgüzarı Richard Mann, Yeni Zelanda Askeri Ateşesi  Tuğgeneral Chris Parsons, Avustralya Savunma Bakanlığı üst düzey askeri  temsilcisi ve Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümamiral Michael Noonan,  Avustralya Savunma Ateşesi Albay Andrew Fidge, Avustralya Hükümeti adına  Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh, İngiltere hükümeti adına Ankara Büyükelçisi  Dominick Chilcott, bazı siyasi partilerin ve ülkelerin temsilcileri ile  vatandaşlar katıldı.

ERDOĞAN AFRİN MÜJDESİNİ VERDİ 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'in tamamen kontrol atına alındığı müjdesini verdi.  "Dünyaya Afrin'de Türk Bayrağı dalgalanıyor' diye duyuran Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Çanakkale Deniz Zaferimizin 103. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu tarihi günde tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmetle yadediyoruz. Böyle bir gençlik olduktan sonra Allah'ın izni ile yeni yeni Çanakkale Zaferlerini yakalamaya hazırız.

KENT MERKEZİNDE TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR 

Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Afrin şehir merkezi TSK desteğindeki ÖSO mensupları tarafından bu sabah 08:30 itibarıyla tamamen kontrol altına alınmıştır. Dağ, tepe demeden her köşesi beton tünellerle,  duvarlarla, iyi gizlenmiş nice tuzaklarla donattıkları Afrin'i işte bugün, 58.  gününe giren operasyonumuzla tamamen ele geçirdik. Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün  paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk  bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor. Afrin operasyonumuzu en başından beri yürekten destekleyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye bir kez daha haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.