Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli iradenin tecelligahı TBMM, 95 yıldır ilk günkü heyecan ve coşkuyla başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı barış ve refaha kavuşturmak, onlara daha parlak bir gelecek hazırlamak için büyük kararlılıkla çalışmaktadır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularla kutladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
“Aziz milletimizin temsilcilerinin, ortak bir gaye etrafında Meclis çatısı altında birleştiği 23 Nisan 1920, istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktasıdır. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli egemenliği tesis ederek çocuklara hediye eden ilk Meclis’in vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsali olduğunu kaydetti.

“UMUTLARI VE HAYALLERİ BİZLERE GÜÇ VERMEKTEDİR”
Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95 yıldır ilk günkü heyecan ve coşkuyla başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşları barış ve refaha kavuşturmak, onlara daha parlak bir gelecek hazırlamak için büyük kararlılıkla çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağımızı belirtmek istiyorum. Çocuklarımızın gülen yüzü, gözlerindeki ışık, umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir. Amacımız, çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” dedi.
(İHA)