Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili "Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir." dedi.

Erdoğan, "Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ’in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. DAİŞ’i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:
Türkiye uzun süredir 2.5 milyon göçmeni topraklarından misafir ederken Avrupa ülkeleri sadece bir kaç yüz bin mülteci akınıyla endişeye kapıldı. Paris'teki saldırıyla yaşanan endişe paniğe dönüştü. Fransa'yı en iyi biz anlıyoruz acılarını paylaşıyoruz. 
Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorununun önüne geçilemeyeceğinin görülmesi gerekiyor. 
"SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı alana yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Orada bizim akrabalarımız var. Oradaki akrabalarımız sürekli tanklarla uçaklarla bombalanıyor. Şu anda oradaki soydaşlarımız Türkiye'ye gelmeye başladılar. Peki bütün bunlara destek Türkiye'den gidiyor. Her türlü yardımı soydaşlarımıza götürüyoruz. Konu ile ilgili sürekli olarak bilgi alıyorum. Biraz önce detaylı bir güvenlik zirvesi yaptık. 
DÜŞÜRÜLEN RUŞ SAVAŞ UÇAĞI

Bugün sabah saatlerinde tüm uyarıları rağmen hava sahamızı ihlal eden 'bir aidiyeti belli olmayan' uçağa amgajman kurallarınca müdahale edilmiştir. 10 kere uyarılmasına rağmen ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Daha sonrası F-16'larımızca yapılan müdahale sonrası bu uçak düşürülmüştür. 
"ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Böyle durumla karşı karşıya bırakılmanın ızdırabını yaşıyoruz. Bu olay tamamen Türkiye'nin daha önce ihlal ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Son hadisenin önüne geçmen için elimizden geldiğini yaptığımızın bilinmesini isteriz. Türkiye'nin sınır güvenliğine herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Bayırbucak Türkmen'lerinin olduğunu bölge DAİŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir. 
"DAEŞ BAHANESİYLE TÜRKMENLERİ VURUYORLAR"

Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, DAEŞ yoktur, kimse kimseyi kandırmasın. DAEŞ'i vruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır. Türkiye Cerablus-Akdeniz hattını terörden arındırma kararında. 
"MİLLETİMİZ ASLA AFFETMEYECEĞİNE İNANIYORUM"
Durdurulan MİT tırları ile ilgili ihaneti hatırlıyorsunuz değil mi? Yardımlar Türkmenler'e gidiyordu. Biz oraya insani yardım götürüyorduk. Onlar mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğini düşünüyorum.