Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Birleşmiş Milletler binasında biraraya gelerek ikili ilişkiler ve bölgesel sorunları değerledirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki liderin bölgesel konularda daha yakın çalışma konusunda mutabık kaldıkları görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meselelerde de işbirliği içinde olmanın önemine işaret edildi.

Erdoğan'ın, İran'ın dini lideri Ayetullah Hameney'e geçirdiği başarılı ameliyat dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini sözlü olarak da ilettiği görüşme sırasında, Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tahran'a davet ettiği öğrenildi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına yönelik destekten dolayı İran'a teşekkür etti.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi açısından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın öneminin vurgulandığı görüşmede, Tercihli Ticaret Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi gerektiği konusunda da iki lider mutabık kaldı.