Yemek masasının iddia edildiği gibi 240 bin lira değil 5 bin lira olduğunu söyleyen Erdoğan, “5 bin lira nerede, 240 bin lira nerede? Bize ‘zenci Türk’ diyorlar bende öyle zenci Türk olmaktan şeref duyarım. O zaman böyle saldırıya maruz kalmazdık” dedi.

MASANIN KURULUMU PAYLAŞILDI
İlk iftarı şehit yakınları ve gazilere, ikinci iftarı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile din adamlarına veren Erdoğan, üçüncü iftarı 13 ilden gelen 350 muhtar için verdi. Muhtarlar iftardan önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı gezme fırsatını buldu. İftar masasının maliyetiyle ilgili yaşanan tartışmalar üzerine, masanın kurulumuyla ilgili görüntülerin paylaşılması dikkat çekti. Erdoğan, iftar sonrasında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

SALDIRMAK ALIŞKANLIK OLDU
“Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış sözü var. Maalesef bu külliye konusunda tamamıyla yalan yanlış olan birçok spekülasyon üretildi. Samimiyetimle ifade etmek isterim. Biz Türkiye’nin gücüne, şanına yakışır bir devlet binası kazandırdığımıza inanıyoruz. Bundan da milletimiz adına gurur duyuyoruz. Fakat birtakım medya kuruluşları, meslek odaları ve birtakım siyasetçiler bu dünyada bir çakılı, dikili ağacı yoktur, bir binaları yoktur. Ama lafları çoktur. Israrla millete ait bu bina üzerinden bize saldırmayı alışkanlık haline getirdiler. Bu bina bizim mi, bugün ben varım yarın başka bir arkadaşımız olacak. Burası milletin evi ya.

ALÇAKÇA İFTİRA KAMPANYASI
Açıkçası ben bu konuları milletimin huzuruna getirmekten imtina ediyorum, utanıyorum. Ama biz bu iddiaları cevaplamadıkça yalan iftira mekanizmasının cüretini arttırdığını görüyoruz. Pazartesi Diyanet İşleri Başkanımız ve din alimleriyle yaklaşık 30 kişilik iftar sofrası burada biraraya gelmemize vesile oldu. Birtakım konuları açıklamak istiyorum. Bu iftardan yansıyan fotoğraf karesi üzerinden alçakça, ahlaksızca, tamamen yalana, iftiraya dayalı kampanya başlatıldı. Bir oda başkanı çıkıp iftarda kullanılan servis malzemelerinin masanın ki o masa şu anda benim oturduğum masadır. Sandalyelerin, masa örtüsünün, çiçeklerin, vazoların ve yemeğin toplam maliyetinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu iddia etti. Yani eski rakamla bir trilyon. Kalem kalem verilen bu rakamların tamamı da yalandır, yanlıştır, tüm iddialar iftiradan ibarettir. Sizin şahsınızda bu akşam(dün) tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, hicap duyuyorum ama anlatmak durumundayım. Ben o yemeğin maliyetini tek tek ifade ediyorum hepsinin faturası elimizde.