4 Kasım tarihinde vizyona giren 'Dağ 2' filminin başrol oyuncusu Ufuk Bayraktar, iki hafada 750 binin üzerinde sinema severi salonlara çeken yapım hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü oyuncu Ufuk Bayraktar yaptığı açıklamada; "Filmde rol alan asker arkadaşlarımızdan bir değil iki tanesi şehit oldu dedi. Bana mesaj atanlar oldu. Bunlardan biri bizimle fotoğraf karesine giren 'Yunus Emre Uçar' kardeşimizdi. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Onun haricinde bilemediklerimiz de olabilir çünkü film çekilirken sadece denk geldiklerimiz ve bildiklerimiz onlar ama filmin çoğu alanında yer alan gerçek komandoların bizden bir hafta on gün sonra eğitimlerini tamamlayarak ülkenin değişik yerlerine göreve gittiklerini biliyoruz. Oralarda gerçek müdacelelere devam ediyorlar." dedi.

YÖNETMENE 'KİM ÖLE KİM KALA' DEMİŞ

Şehit Yunus Emre Uçar'ın babası Şaban Uçar filmin yönetmeni ile aralarında geçen diyoloğu şu sözlerle anlatmıştı

"Çocuğumun o filmde çıkmasından dolayı çok duygulanıyorum. Biz de eşi, annesi ve torunumla gidip filmi izleyeceğiz. Kardeşleri ve kuzenleri İstanbul'daki galaya katıldılar orada izlediler. Film Eğridir'de çekilmiş benim haberim yoktu. Oğlum şehit olduktan sonra öğrendim. Yönetmen aradı öyle haberim oldu. Filmin yönetmeni Alper Çağlar da oğlumun şehit olduğunu öğrenince bizi arayıp çok duygulandığını söyledi. Bizi sürekli arıyor Allah razı olsun. Filmin galasına giden oğlumu ve arkadaşlarını çok iyi bir şekilde karşılamış. Hatta yönetmen Alper Çağlar, oğlum şehit olmadan önce 'filmin CD'sini sana vereyim' demiş oğlum da 'Kim öle kim kala' demiş. Yönetmen telefonda bana 'Yunus Emre'nin bu sözleri beni yıktı' dedi. Allah razı olsun yönetmenden."

'DAĞ 2' FİLMİ

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği 'Dağ 2' adlı film geçen cuma günü vizyona girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle çekilen film, Irak'a bir operasyonla görevlendirilen 7 kişilik 'Fırtına Getiren' adlı timin yolcuğunu anlatıyor. 'Dağ 2' hem bir devam filmi, hem de yepyeni bir hikaye. Oyuncu kadrosu ikinci filmde daha da geniş tutulmuş. Başrollerde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe var. Gerçek mekanlar ve silahların kullanıldığı 'Dağ 2', gerçek bir kahramanlık öyküsü.

"DAĞ 3 FİLMİ GELECEK"

35 yaşındaki aktör, "Şu anki duruma göre üçüncü film gelecek gibi görünüyor. Bende isterim tabiki. Karşılığını bulmuş ve seyircinin sevdiği, memnuniyetini anlatırken kelime bulamadığı, tarif bulamadığı bir filmin üçüncüsünü yapmamak biraz hakaret olur seyirciye. Birinci filmde biz bunu bırakıyoruz deseydik ikinciyi yapmasak olurdu. Bu bir kuraldır ama biri yaptık ikiyi yaptık üçü yapmıyoruz, o biraz ego falan başka şeyler girer devreye. Üç bir kıstastır, orada bir kırılma noktası var" dedi.

.