Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kaldığı otelin sahibi Serkan Yazıcı'nın 'Ben sizi Yunan adalarına götürürüm' teklifine sinirlenerek, "Benim Yunan adalarında ne işim var" cevabını verdiği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe gecesi Marmaris'te bulunduğu otelin sahibi Serkan Yazıcı, kritik 6 saatte neler yaşandığını Posta Gazetesi'ne anlattı.

DENİZ YOLUYLA NEREYE GİDEBİLİRİZ DİYE SORDU

Darbecilerin Erdoğan ayrıldıktan 15 dakika sonra operasyon düzenlediği otelin sahibi Serkan Yazıcı, o geceyi anlattı. Yazıcı “Çevreyi iyi bildiğim için Cumhurbaşkanımız bana ‘Serkan deniz yoluyla en yakın nereye gidebiliriz? diye sordu. Dalaman’a gidebileceğimizi ancak Aksaz Askeri Deniz Üssü’nün önünden geçmek gerektiğini belirttim.

BENİM YUNAN ADALARINDA NE İŞİM VAR?

‘O olmaz, başka nereye gidebiliriz?’ Çok yakında Yunan adaları olduğunu söyleyip ‘Ben sizi götürürüm’ dedim. O ana kadar sakin olan Erdoğan ilk kez sakinliğini kaybetti ve ‘benim Yunan adalarında ne işim var kardeşim! Ben sana İstanbul’a nasıl gidebileceğimizi soruyorum’ diye kızdı" şeklinde konuştu.

İLK KEZ MUTLU OLDUĞUNU GÖRDÜM

Yazıcı, Erdoğan'ın o gece yüzünde ilk kez mutlu ifade görüldüğü anı şöyle anlattı: "Cumhurbaşkanı, CNN Türk’e bağlanıp halkı demokrasi için sokağa çıkardıktan 1 saat sonra damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın cep telefonu çaldı. Telefonu kapattıktan sonra Erdoğan’a dönüp şöyle dedi: ‘Halk ellerinde bayraklarla tankların üstüne çıkıyormuş. Darbecilere karşı büyük direniş varmış. Sokaklar dolmuş.’ Koruma Müdürü Muhsin Köse de aynı anda İstanbul Atatürk Havalimanı’nın darbecilerden geri alındığı haberini verdi. Erdoğan’ın yüzünde ilk kez mutlu bir ifade belirdi".

HERKES BİRBİRİYLE HELALLEŞTİ

Serkan Yazıcı, otelden ayrılış anını da şöyle anlattı: "Darbecilerden oluşan birkaç timin otele doğru yola çıktığı söylenmişti. Ama bunların nereden ve nasıl geleceğini kimse bilmiyordu. Kapıdan dışarı baktım koruma polisleri birbirlerine sarılarak helalleşiyordu. Koruma Müdürü Muhsin Köse, Cumhurbaşkanı’nın koluna girdi. ‘Efendim hemen gitmemiz gerekiyor.
Burada artık daha fazla kalamayız’ dedi. ‘Hadi Bismillah’ diyerek ayağa kalkan Erdoğan ‘Hakkınızı helal edin’ deyip evden helikoptere binmek için çıktı. "Pist karartıldı. Helikopter tüm ışıklarını söndürdü. Askeri radarlara yakalanmamak için alçak uçuş kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak, damadı Berat Albayrak ve 3 torununun bindiği helikopter Dalaman yönüne doğru havalandı".

"DİRENİN, GEREKİYORSA ÖLECEĞİZ"

Yazıcı, telefonla konuştuğu birisine Cumhurbaşkanı'nın sesini yükselterek şöyle dediğini belirtti: ‘Onların tankları varsa bizim de imanımız var. Direnin. Gerekiyorsa öleceğiz’. Yazıcı Erdoğan'ın telefonu kapattıktan sonra da kendisine dönerek, ‘Serkan şu an tarihe tanıklık ediyorsun’ dediğini kaydetti.