FETÖ’cü hainlerin rehin aldığı eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, ihraç edilene kadar Konya Jandarma Bölük Komutanı olan darbeci Tuğgeneral Timurcan Ermiş'in kendisine silah çektiğini söylemişti.

DARBECİ GENERAL KIVIRMAYA BAŞLADI
Darbeci Tuğgeneral Ermiş ise ifadesinde komutanını yalanlayarak silah çekmediğini ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda 47 özel harekat polisinin darbe girişimi sırasında şehit edildiğini duyduğu anca 'pişman' olduğunu kaydetti.

Kendisini aklamaya çalışan Ermiş, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Merkezi’nden ismini ve rütbesini bilmediği bir kişinin kendisini aradığını ve "Genelkurmay’dan talimat aldık. komutanı alıp Akıncı üssüne getireceksin” dediğini ileri sürdü.

KOMUTANDAN DARBECİYE: SEN İZİNDE DEĞİL MİYDİN, NİYE GELDİN
Gazi Orduevi’ne gittiğinde Mendi’nin kendisine “Sen izinde değil miydin, sen niye geldin?” diye sorduğunu aktaran Ermiş, “Karargahtan emir geldiğini kendisine bildirdim. Sonra komutanın arabasına birlikte bindik. Herhangi bir direnme tartışma olmadı” demesi dikkat çekti.

47 POLİS ŞEHİT EDİLİNCE PİŞMAN OLDUM
Galip Mendi’nin Akıncı Üssü’nde elleri kelepçeli bir şekilde sığınakta tutulduğunu söyleyen Timurcan Ermiş, 47 özel harekat polisinin şehit edildiğini öğrenince hata yapıldığını düşündüğünü iddia ederek, “Arkadaşlara ‘derhal komutanı nezaketli bir şekilde alıP Genel Komutanlık Karargahı’na götürün’ talimatını verdim. Sonrasında komutanın yüzüne bakamam diye ona görünmeden oradan emir astsubayımla birlikte yürüyerek ayrıldım” dedi.

3