Türk ordusunun Musul'daki peşmerge güçlerine eğitim verme amacıyla bölgeye konuşlanmasına Irak Başbakanı Abadi'den tepki gelmişti.

IRAK BAŞBAKANI TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
Abadi yaptığı ilk açıklamada "Eğer Türkiye Kuzey Irak'a gönderdiği askerlerini 48 saat içinde geri çekmezse Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitme dahil tüm seçenekleri kullanacağız" demişti.

DAVUTOĞLU MEKTUP YAZDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el Abadi’ye mektup göndererek, Türkiye'nin, Başika’da geçen mart ayından bu yana uygulamakta olduğu eğitim programı ve burada bulunan kuvvetlerin görev ve faaliyetlerine ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi.

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYACAĞIZ"
Davutoğlu mektubunda Irak'ın egemeniği ve toprak bütünlüğü kousunda en hassas ülkerlerden olan Türkiye'nin bunu tehlikeye atmayacağını kaydetti.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU
"Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika'ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini" belirten Başbakan Davutoğlu, mektubunda Türkiye'nin, Irak’a DEAŞ ile mücadelesinde her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğini, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğini danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirmek istediklerini ifade etti.