Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, terör örgütünün Suriye'de yapılanmasına bir kez daha müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Doha'da Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyeleriyle görüşen Davutoğlu Türkiye'nin Suriye'deki tüm gruplarla diyaloğu sürdüreceğinin altını çizdi.

Suriyeli muhalif grupların yeniden yapılandırılması çalışmaları çerçevesinde, Katar'ın başkenti Doha'ya giden Davutoğlu, burada Suriye Kürt Ulusal Konseyi temsilcileriyle görüştü.

"Suriye'de Yer Edinmek İsteyen Terör Örgütü ve Bağlantılı Kuruluşların Karşısındayız"

Davutoğlu, "Kürtler Suriye'nin bir parçasıdır. Ülkedeki tüm gruplar bir arada hareket etmeli. Biz de Suriye halkının tüm kesimleriyle temas ve diyalog içinde olacağız" dedi.

Ancak Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerinin yer almasına karşı olduğunu; bu çerçevede Suriye'de yer edinmek isteyebilecek terör örgütleri ve bağlantılı kuruluşlarının karşısında olmaya devam edeceğini vurguladı.

"Terör Örgütü ve PYD ile Bağlantımız Yok"

Suriye Kürt Ulusal Konseyi temsilcileriyse "Türkiye'nin bizimle görüşmesinden memnuniyet duyuyoruz. Terör örgütü ya da PYD ile bağlantımız yok, terörizme karşıyız. Amacımız demokratik bir Suriye'nin kurulması" mesajını verdi.

Davutoğlu Suriye Türkmenleri ve Suriye Milli Konseyi temsilcileriyle de görüştü.

Suriye Milli Konseyi üyeleri Davutoğlu'na, yeniden yapılanmaları hakkında bilgi verdi ve sürecin tamamlanmak üzere olduğunu aktardı.