BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkındaki sözleri üzerine, "Ordumuzu biz severiz, sayarız ve önemseriz, ordumuza da bir laf söylenmesini katiyen kabul etmeyiz" dedi

Bakan Bayraktar, Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 1. Etap İnşaatı Temel Atma Törenine katıldıktan sonra Ankara'ya gitmek için geldiği Elazığ Havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ORDU GÖZBEBEĞİMİZDİR

Bayraktar, konuşmasının ardından bir gazetecinin "BDP Genel Başkanının Genelkurmay Başkanı hakkındaki sözlerine neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi:

"Şimdi bizim ordumuz bir defa dünya çapında en güçlü ordulardan bir tanesidir. Ve bizim ordumuz Cumhuriyetimizin manifestosunu en iyi resmeden bir kuruluştur, bizim göz bebeğimizdir. Ordumuzu biz severiz, sayarız ve önemseriz, ordumuza da bir laf söylenmesini katiyen kabul etmeyiz. Bu çerçevede hem ordumuz önemlidir, hem komutanlarımız önemlidir. Ama yargıya intikal eden olaylarda şu an bizim bir şey söylememiz doğru değildir."