Bir süredir ulaşımda gündemi etkileyen önemli konulardan biri, Ulaştırma Bakanlığının demiryollarındaki kamu tekelini kaldırma çalışmaları. Bakanlık, yolcu ve yük taşımacılığında devlet tekelinin kaldırılması için tasarıyı Meclis’e sunarken, özelleştirmeyle ilgili farklı sektörlerden çeşitli firmalar bazı güzergahlara talip olduklarını açıklamaya başladı.

Özelleştirmeyle ilgili havayolları ve lojistik firmalarının görüşleri ortaya çıkarken, hızlı trenden en çok etkilenen karayolu ulaşım sektörünün lider markalarından Pamukkale Turizm, sessizliği bozarak tren özelleştirmesine talip olduklarını açıkladı.

Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, otobüs işletmeciliğinde Pamukkale Turizm’in yarım asırı aşan hizmet tecrübesini demiryolu için kullanabileceğini belirtti. Özdalgıç, “Ülkemizde alternatif ulaşım modları geliştikçe ve karayolu ile yolculukların payı azaldıkça alternatif ulaşım yolları için sektörümüzde olumsuz düşünceler ve karamsarlık oluşmaya başladı. Biz Pamukkale Turizm olarak, değişime ve yeniliklere her zaman açık olduk. Sektörümüzün sıcak bakmadığı alternatif ulaşım modları için gelecekte farklı fırsatlar görüyoruz. Entegre yolcu taşımacılığı konusunda araştırmalar yapıyor, projeler üzerinde çalışıyorduk” dedi.

Bakanlığın demiryollarını özelleştirmeye açma girişimini yakından takip ettiklerini anlatan Özdalgıç, “Demiryollarının özelleştirilmesi, bizim stratejik planlarımızı hayata geçirme konusunda ilk somut adım olabilir. Bilindiği üzere Pamukkale Turizm, karayolu ile yolcu taşımacılığında geçmişi olan büyük ve tecrübe sahibi bir marka. Karayollarındaki yarım asırlık tecrübemizi ve şartsız müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızı demiryollarına da aktarabilir, vatandaşlarımızın istifadesine sunabiliriz. Markamız, operasyon ve altyapı olarak çok güçlü olduğundan kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Pamukkale Turizm’in ulaştırma sektörüne 1962 yılında girdiğini ifade eden Özdalgıç, “Bu yatırımı tek başına yapıyor olmakla beraber, konsorsiyum tekliflerine de sıcak bakıyoruz. Bu konudaki görüşmelerimiz devam etmekte olup gelişmeleri ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşıyor olacağız” açıklamalarında bulundu.