Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Latif Aşıkmuslu, baba ocağı Çankırı'da dualarla son yolculuğuna uğurladı. Köy Muhtarı Cihat Aktuğ, oğlunun rüyasında 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 'Yakında köyünüze geleceğim' dediğini söyledi.

TÖRENE BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Korgun ilçesine bağlı Karatekin Köyü'ndeki baba ocağına son kez getirilen 20 yaşındaki şehit Jandarma Er Latif Aşıkmuslu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu helallik alınmasının ardından köy camisine götürüldü. Helallik alınması sırasında gözyaşlarına boğulan şehidin babası Kamil Aşıkmuslu ve annesi melek Aşıkmuslu'yı yakınları güçlükle teselli etti. Şehit Aşıkmuslu'nun naaşı cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

KÖYÜNE ŞEHİT GELECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

20 yaşındaki Şehit Er Latif Aşıkmuslu'nun 2 kız kardeşi bulunduğu ve ailenin tek oğlu olduğu öğrenilirken, İstanbul'da temizlik işçisi olarak çalıştığı belirtildi. Köye şehit geleceğini rüyasında demokrasi şehidi söylemiş

ŞEHADETİNDEN 3 GÜN ÖNCE RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Köyü bayraklarla donatan Köy Muhtarı Cihat Aktuğ, Karatekin Köyü'nün yiğit evladını vatana kurban verdiklerini anlattı. 15 Temmuz akşamı Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak, darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 3 gün önce oğlunun rüyasına girdiğini dile getiren Aktuğ, "Oğlum 3 gün evvel demokrasi şehidimizi rüyasında görmüş ve 'yakında köyünüze geleceğim' demiş. Daha sonra bu olay oldu" ifadelerini kullandı.