61SAAT HABER SERVİSİ  - Parti içerisinde Deniz Baykal’ın bu sözleri bir süredir tartışılırken, Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, tartışmayı doğru bulmadığını ifade etti.

KİMSE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TALEBİYLE YAKLAŞMADI... 
Referandum sürecinden yeni çıkıldığına dikkat çeken Güngör, “Referandum sürecinden daha yeni çıktık. Bu süreçte Cumhurbaşkanı adayı şu olmalı bu olmalı doğru bulmuyorum. Bunu kim söylerse söylesin. Eski genel başkanım da söylese benim için kıymeti har biyesi yok. Cumartesi günü İl Başkanları toplantısında kurultayın süresinde yapılması il başkanlarının tümünün kararıyla ortaya çıktı. Hiç bir il başkanı olağanüstü kurultay yapılması, parti içinde bir yönetim değiştirilmesi şeklinde taleple yaklaşmadı” diye konuştu. 

ZORUNLULUK YOKTUR... 
Yıl başında yapılacak kurultay sonrasında partinin yönetim kademesinin belirleneceğine dikkat çeken Güngör, “Yıl başında yapılacak olan kurultay sonrasında partinin yönetim kademesi, aynen veya farklı şekillenebilir. Bu konu ondan sonra değerlendirilecek bir durum ortaya çıkarabilir. Biz şu aşamada bir Cumhurbaşkanı veya ismi üzerinde asla telaffuz etmek istemiyoruz. CHP Genel Başkanı da Cumhurbaşkanı adayı olması şeklinde bir zorunluluk yoktur. 
Referandum öncesinde çıkan konjonktür, bir takım mesajlar vermiştir. Bu mesajlar çerçevesinde durum değerlendirilir. Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması gündeme gelirse gereği yapılır. Şuan da konuşulması değerlendirilmesi gereken durum değildir” ifadelerini kullandı.

KOLTUK: ÖYLE BİR MECBURİYET OLUR MU?
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk’ta bu tartışmayı doğru bulmadığını ifade etti. Koltuk, Doğru bulmuyorum. Öyle bir şeyin kabul görmeyeceğini inanıyorum. Hangi açıdan bakarsanız bakın o söz ve karar tabandan gelmelidir. Tepeden inmeyle hiç bir şeyin olacağına inanmıyorum” dedi. 
CHP Genel Başkanı ile Cumhurbaşkanı aynı kişi olmak zorunda mı şeklinde ki soruya ise Koltuk, “Zorunda değil tabi. Öyle bir mecburiyet olur mu? Kabul gören herkes olabilir. Ancak bu platformun bu insanı oraya getirmesi lazım. Tabandan belirlenmesi lazım. Tabanın kabul gördüğü kişiler olması gerekiyor. 
Burada bir seçim arifesi olması sebebiyle böyle bir şey kalkıldığına inanıyorum. Bugün tartışılarak en doğru şeyin bulunması gerekiyor” dedi.