FETÖ'nün, Paralel Yapı'ya ait 'Kimse Yok Mu Derneği'nin önünü açmak ve Kimse Yok Mu Derneği'ni rakipsiz hale getirmek için' kurduğu kumpas planı, Paralel Devlet Yapılanmasıİddianamesine yansıyan işbirlikçi itirafları ile belgelendi.

İddianamede FETÖ'nün bunu kendisine ait 'Kimse Yok Mu Derneğini Türkiye ve dünyada muhafazakar ve Anadolu insanının dünyaya açılan tek yardım kapısı yapmak için planladığı' tespiti açıkça yer buldu.

Örgütün bu amaçla, Deniz Feneri Derneği'nin içine yerleştirdiği ajan ve işbirlikçilerle birlikte bir Alman istihbarat görevlisiyle de işbirliğine gittiği ortaya çıktı.


 

FETÖ, DENİZ FENERİ'Nİ BÖYLE BİTİRDİ: D FNR OK.

FETÖ'nün Deniz Feneri Derneği'ni bitirme planında başarılı olduğu da resmen kayıtlara geçti. Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi'nde kayıtlara geçen 'D fnr ok' tabiri ile Deniz Feneri ile ilgili yapılan çalışmanın bitirildiği ve olumlu sonuç aldığı anlaşıldı.

 

DENİZ FENERİ'NE KUMPAS ALMAN İSTİHBARATI İLE BAŞLADI

FETÖ'nün, Deniz Feneri’ni bitirmek için Alman İstihbaratı BND ile de işbirliğine gittiği anlaşıldı. Planı uygulamaya koyan Paralel örgüt, emniyet ve Alman istihbaratı işbirliğiyle operasyon üstüne operasyon yaparak algı yönetimini sürdürdü. 

İddi­anamede yer alan bilgilere göre derneğin 'mali yapısındaki aksaklıklar'dan faydalanan PDY üyeleri, irtibata geçtikleri Alman İstihbaratı Gö­revlisi Ger Zubr ile paylaşım sağladı. İşbirlikçilerle Alman İstihbaratı Gö­revlisi Ger Zubr Münih’te buluştu. İşbirlikçilerden olan o dönemin em­niyet istihbarat görevlisi Osman Bey'in dekontlarla ilgili birer kopyayı Alman İstihbaratı Gö­revlisi Ger Zubr'a verdiği ortaya çıktı.