Yeni bir dil öğrenmeye karar verdiğiniz andan itibaren, yabancı dil eğitimi seçeneklerini değerlendirir durursunuz. Fakat karşınıza çıkacak olumlu ya da olumsuz koşullardan haberiniz olmaz. Eğer yabancı dil öğrenmeyi kafanıza koyduysanız, karşılaşacağınız hiçbir güçlüğün sizin emeğinizi yok etmesine izin vermemelisiniz.  Öğrenmenin altın kuralı budur.
Yabancı Dil Eğitiminde Teknolojinin Önemi
Yabancı dil eğitimi alırken birçok sorunla karşılaşabilirsiniz fakat bunlardan en önemlisi teknolojik imkânların bulunmamasıdır. Eğitim aldığınız kurumda, setlerden dinleme sitemine, görüşmelerden internet düzenine kadar pek çok olanağın bir arada bulunması gerekir. Yabancı dil, yalnızca ders kitabından okuyup, iki üç tane diyalog kurmak değildir.

Bu aksiliklere izin vermemek adına tercih edebileceğiniz en profesyonel ekip preply.com/tr de bulunmaktadır. Öğrenmek istediğiniz dil ister Rusça ister İspanyolca isterse Japonca olsun. Sitede hiçbir dil için ayrıcalık tanınmamakta aynı zamanda son teknoloji ile mükemmel bir eğitim verilmektedir. Site üzerinden dilerseniz Japonca dilerseniz İngilizce özel öğretmeninizi tercih edebilir bulunduğunuz şehirde olmasa bile Skype aracılığıyla özel ders alabilirsiniz. Teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak gerek şehrinizde gerek ekranınızda, öğretmeninizden kaliteli yabancı dil öğrenebilirsiniz. Mesela yabancıdan özel İngilizce dersi alabileceğiniz https://preply.com/tr/ingilizce-yabancıdan sayfasına bakınız.
Dil Öğretirken Öğretmen Donanımı Önemlidir
Dil öğrenmek isteyen öğrencilerin, başına gelebilecek en büyük güçlük, öğretmenlerdir. İşini iyi yapmayan bir öğretmenden yabancı dil öğrenmek, kendi başınıza öğrenmenizden daha kötüdür. Özellikle okul sıralarında çok sık karşılaşılan bu büyük sorunu aşabilmek için farklı yollar deneyebilirisiniz. Bunlardan ilki öğretmen değiştirmek olabilir ki bu okullar için pek de mümkün değil. Bir sonraki çare ise işini iyi yapan sistemden destek almak olabilir.
Yabancı dil eğitimi için öğrencilerin hem bilgisayar üzerinden hem de birebir ders alabileceği ekipler ile desteklenmesi daha uygundur. Okulda ya da başka bir kursta dilediğiniz gibi bir eğitim alamıyorsanız, bu durumda çareyi daha profesyonel isimlere yönelmekte bulabilirsiniz.
Okumadan Yabancı Dil Öğrenilemez
Yabancı dil eğitimi almak istediğinizde karşılaşabileceğiniz en büyük engel, kelime haznenizin darlığı olacaktır. Günlük hayatınızda kendi ana dilinizde, kitap okuma alışkanlığınız yoksa farklı bir dili öğrenmeniz imkânsızdır. Özellikle diyaloglar içerisinde 5 dakikalık konuşmanın 3 dakikasını ıııh sesini kullanarak geçirirsiniz. Çünkü sözcük karşılığı, sizin kelime haznenizde mevcut değildir.
Sağlıklı bir yabancı dil eğitimi almak istiyorsanız, hemen ana dilinizde kitap okumayı da arttırmalısınız. Çünkü öğrenebildiğiniz kadar kelime öğrenmeniz, size fayda sağlayacaktır. Hangi dilin eğitimini aldığınızın bir önemi yok. Öğrenilmesi gereken her dil, belli bir kelime birikimi gerektirir. Bu konuda sıkıntı yaşarsanız çaresini kitap okumakta bulabilirsiniz.
Dinlediğini Anlayamama Sorunu
Dil eğitiminde öğrenciyi rahatsız eden en büyük sorunlardan biri de duyduklarını anlamlandıramamaktır. Eğitimi bu şekilde tamamladığınızda, bütün çabanız boşa gitmiş demektir. Çünkü önemli olan duyup anlamaktır. Aksi halde anlamadığınız soruya cevap da veremezsiniz. Diyalog esnasında, karşınızdaki insanın sizin için kuracağı her cümleyi kolayca anlayabilmeniz zaman alır. Fakat zaman içinde ilerleme kaydedilemiyorsa çaresine bakmanız gerekir.
Dil eğitiminde, duyduğunu anlayamayan öğrenciye yardımcı olarak film ve müzikler önerilir. Özellikle devamlı takip ettiğiniz yabancı bir diziniz olursa bu sorunu daha rahat atlatabilirsiniz.
Diyaloglara Dâhil Olamama Sorunu
Aldığınız yabancı dil eğitiminde, karşılıklı diyaloglara girebilecek kadar güçlenebilmeniz önemlidir. Çünkü gerçekten öğrenip öğrenmediğinizi, bu şekilde idrak edebilirsiniz. Anlama konusunda ya da ifade etme konusunda, sıkıntılar yaşıyorsanız bu sorunu çözmeye çalışmalısınız.
Eğitim aldığınız ekip ya da öğretmen ile diyalog geliştirme üzerine alıştırmalar yapabilirsiniz. Bununla beraber bu konuda alacağınız en güzel karar, yabancı bir arkadaş edinmek olacaktır. Arkadaşınızla, edindiğiniz bilgiler doğrultusunda diyalog kurduğunuzda hızlı bir dil gelişimi izlediğinizi fark edeceksiniz. Bu konuda özellikle sanal dünyanın fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Bir arkadaşla öğrendiklerinizi paylaşmanız, özgüveninizi arttıracaktır.
Yurt Dışında Zaman Geçirmek Dil Eğitiminizi Tamamlamanızı Sağlar
Yabancı dil eğitimi alan her öğrenci, beklemediği sorunlarla karşı karşıya kalır. Bunlardan anlamama, konuşamama, diyalog kuramama, fırsatları iyi değerlendirememe en genel sorunlardır. Bununla birlikte her biri için tek tek önlem almak oldukça zordur. Bunun yerine, eğitimini aldığınız dilin konuşulduğu ülkeleri ziyaret etmelisiniz. Bu ziyaretler, sorunu kökünden çözüp atacaktır. Çünkü dile dair, aklınızı karıştıran ne varsa her şeyi konunun merkezinde öğrenmiş olacaksınız. Sadece gezi amaçlı değil, fırsatınız olursa kalmak için gitmelisiniz.
İngilizce öğrenmek isteyen birinin, Londra ya da New York’ta 6 ay kadar kalması yeterli olacaktır. Orada, kısa süreli bir iş bulup, her gün yüzlerce insanla diyalog kurarsanız kendiniz bile farkına varmadan dili öğrenmiş olursunuz. Elbette bu yalnızca İngilizce için değil tüm diller için geçerlidir.
Dil Kursu Sorunları ve Baş Etme Yolları
Bir öğrencinin dil eğitimi alırken başına gelecek en kötü şey, kurs yetersizliği ya da kursun yalnızca para amaçlı bu işi yapmasıdır. Öğrencinin donanımını ve emeğini göz önünde bulundurmadan, sadece ticari amaçla kurslar açan kişilere yönelip eğitiminizi çöpe atmamalısınız. Tercih etmeden önce internet üzerinde ve bulunduğunuz şehirde en iyi dil kurslarını incelemelisiniz. Güzel bir eleme yöntemiyle, her birinin şartlarını değerlendirerek seçmelisiniz. Giden öğrencilerle iletişim kurup memnun olup olmadıklarını sormalısınız.
Araştırdığınız kriterlerin birçoğunda iyi olan kursu, tercih edebilirsiniz. Hem maddi ham de manevi anlamda sorun yaşamanıza gerek kalmadan doğru eğitimi almış olursunuz.