Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine vize serbestisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize serbestisi  Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmelerini sağlayacak düzenleme ile ilgili Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ekim ayına kadar Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı tanınmaması durumunda, AB ile sığınmacılar konusunda 18 Mart tarihinde imzalanan geri kabul anlaşmasının dikkate alınmayacağını söyledi. FAZ'in internet sayfasında yer alan habere göre, sığınmacı anlaşmasının Türkiye'nin özverili çabaları sonucu işlediğini kaydeden Çavuşoğlu, 18 Mart tarihinde imzalanan anlaşma gereği, Türk vatandaşlarına sağlanacak vize muafiyetine bağlı olduğunu söyledi.

"EĞER ANLAŞMAZ SAĞLANMAZSA..."

Türkiye'nin bu beklentisinin bir tehdit olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Şayet vize serbestisi sağlanmazsa, geri kabul anlaşması ve 18 Mart mutabakatından geri adım atmak zorunda kalacağız" diye konuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk hükümetinin vize serbestisi için kesin tarih beklendiğini vurguladı. Çavuşoğlu, "Bu Ekim ayı başı ya da ortası olabilir, fakat biz kesin bir tarih bekliyoruz" dedi.