Ziraat Türkiye Kupası G Grubu üçüncü maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray takımları, Atatürk Stadı'nda karşılaştı.
 
Maç öncesi takımlar sahaya çıktıktan sonra başlama vuruşu öncesi stat hoparlöründen İstiklal Marşı söylendi.
 
Bu sırada stat içinden bir uğultu yükselirken ardından ıslık ve 'yuh' sesleriyle İstiklal Marşı protesto edildi.
 
Bu durum il yöneticileri ile konuk takım futbolcuları ve yöneticileri tarafından üzüntüyle karşılandı.
 
OTOBÜS TAŞLANDI, STATTA PANKARTLAR AÇILDI

Maç sırasında Atatürk Stadı'nın maraton bölümüne Abdullah Öcalan için 'Seni seviyoruz, seni seveni daha çok seviyoruz' yazılı bir pankart asıldı. Tribünlerden de bazı gruplar alkışlar arasında 'Özgürlük haykırmaktır, spor başkaldırıdır', 'Kürdistan uyuma, Roboski'yi unutma' pankartları açtı.

Galatasaraylı futbolcuları otelden alan otobüse taraftarlar önce sevgi gösterisinde bulundu. Ancak stat bölgesine gelen aynı otobüs bu kez kimliği belirsiz bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda otobüs camları kırılırken, futbolcular şans eseri zarar görmedi. Sarı- kırmızılı kafile, olağanüstü güvenlik önlemleri arasında stada geldi.
Galatasaray kafilesine taşlı saldırının ardından Diyarbakırspor otobüsü stada gelirken taraftarlar arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede polis güçleri biber gazı kullanarak cevap verdi. Taraftarlar da taş atarak cevap verdi.
 
Şehirde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP milletvekilleri Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder, Mülkiye Birtane ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle de protokol tribinünde maçı izledi.

TARAFTARLAR YAN YANA OTURDU

Diyarbakır Atatürk Stadyumu'na maç nedeniyle 4600 taraftar alındı. Diyarbakır'da ilk kez rakip takım taraftarıyla ev sahibi ekip takım taraftarları iç içe oturduğu gözlendi.

ALBAYRAK'A İLGİ

Sarı kırmızılı kafilenin stada gelmesinden sonra Diyarbakır ve Galatasaraylı taraftarlar, Abdurahim Albayrak'a büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar, Albayrak' sık sık selfie çekti.