Lice'de göstericilerin ulaşıma kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak ve kazılan hendekleri kapatmak için asker ve polis bu sabah operasyon başlattı. Operasyona direnen gruplarla çıkan çatışmada 5 asker yaralandı.

12 GÜNDÜR TRAFİĞE KAPALI

Diyarbakır-Bingöl karayolunu 12 gün önce trafiğe kapatan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin eylemlerinin sonlandırılması için güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

EYLEMLER SÜRÜYOR

24 Mayıs gününden bu yana kapalı bulunan Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatıp güvenlik güçlerine zaman zaman uzun namlulu silahlar başta olmak üzere, el yapımı patlayıcılar, el yapımı bomba, molotof kokteyli, havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Eylemciler, Lice ilçesi kırsalı başta olmak üzere göstericiler birçok bölgede kamp kurarak eylemlerini sürdürüyor.

GÖSTERİCİLERİN ARASINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARI DA VAR

Yol kapama eyleminin yapılmasının nedenleri arasında geçen yıl bölgede yapılan büyük uyuşturucu operasyonlarına tepki olabileceğini belirten yetkililer, göstericilerin arasında terör örgütü mensupları ve uyuşturucu kaçakçılarının da yer aldığını tespit ettiklerini belirtti.

Bölge halkı, seyahat özgürlüklerinin engellendiğini ifade ederken, eylem tarzının kendilerini mağdur ettiklerini dile getirdiler. Karayolunda bulanan çok sayıda petrol istasyonları, dinleme tesisleri işletmecileri ise, ulaşım sağlanmamasından dolayı büyük zarar yaşadıklarını kaydetti.

KAPATILAN HENDEKLERİ YENİDEN AÇTILAR

YDG-H üyeleri gasp ettikleri iş makineleriyle Diyarbakır - Bingöl karayolunun birçok noktasında hendek açtı. Önceki gün jandarma ekipleri tarafından kapatılan hendekler, askerlerin birliklere çekilmesi ile yeniden açıldı. Karayolunda göstericiler tarafından yakılan çok sayıda aracın enkazları da duruyor.

EYLEMCİLERE 2. MÜDAHALE: 5 ASKER YARALANDI

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatan terör örgütü üyelerine yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Göstericiler güvenlik kuvvetlerine el yapımı bomba, molotof kokteylli, havai fişek ve silahla saldırdı. Olaylarda 5 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, 24 Mayıs gününden bu yana kapalı bulunan Diyarbakır-Bingöl karayolunun trafiğe açılması için güvenlik güçleri tarafından şafak vakti ile geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin başlattıkları yol kapama eylemini sonlandırmak üzere güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonda göstericilerin kamp kurduğu bölgeye müdahale edildi.

Güvenlik kuvvetleri göstericilere biber gazı, tazyikli su ile müdahale ederek, grupları dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise güvenlik kuvvetlerine silah, el yapımı bomba, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericilerin saldırısında 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

Lice ilçesi Fisovası mevkiinde göstericilerin açtığı çok sayıda hendek, Karayollarına ait iş makineleri tarafından kapatılırken, YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında gerginlik sürüyor.