Eski zamanlara baktığımız iki haber kaynağı görüyoruz. Bunlardan biri televizyon diğer ise gazetelerdi. Gündemdeki son gelişmeler televizyonlarda sadece saat başı haber ile vatandaşlara iletiliyordu. Gazeteler ise bir önceki günün haberleri ile okurlara iletiliyordu. Şimdilerde ise üçüncü haber kaynağı olarak internet haber siteleri ile günlük ve gündemdeki son gelişmeleri takip etmek mümkün. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet haber sitelerinin sayısı günden güne artmıştır. Her ne kadar internet haber sitelerinin sayısında artış görülse de okurların bir internet haber sitesinde araması gereken en büyük özellik güncel haberleri yayınlıyor olmasıdır. Aksi takdirde geçmişte kalmış ve gündem dışında kalan haberlerin takip edilmesi gerekebilir.

İnternet Haber Sitelerinin Genel Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

İnternet haber sitelerinde olması gereken en büyük özellik güncel haber yayınları yapmasıdır. Güncel haberleri okuyucuları ile paylaşan ve gündemi yakından takip eden haber siteleri okuyucular tarafından en çok tercih edilen haber siteleridir. Bir haber sitesinde olması gereken en büyük özelliklerden birisi de tarafsız habercilik anlayışıdır. Tarafsız haber anlayışını benimseyen, her kesime eşit mesafede duran, bir zümrenin ya da bir grubun değil herkesin haber kaynağı olan internet haber siteleri popüler haber siteleri haline geliyor. İnternet haber siteleri yaşama dair tüm kaynakları haber haline getirerek farklı kategorilerde okuyucular ile paylaşıyor. İnternet haber siteleri spordan siyasete, siyasetten magazine, magazinden sağlığa, salıktan kültür ve sanata kadar tüm kaynakları farklı haber galerisi kategoriler altında okuyucular ile paylaşmalıdır.

Spor haberleri farklı bir kategori altında yer alarak spora ilgi duyan sporseverlerin aradıkları haberleri daha kolay bulmalarını sağlamalıdır. Aynı zamanda teknoloji haberleri ile bu konuda merakı olan okuyucuların teknolojideki son gelişmeleri yakından takip etmesini sağlamalıdır. Ekonomiyi yakından takip edenler için ekonomi haberleri kendi adındaki kategorisi ile ilgilenenlerin daha kolay bir şekilde ekonomi haberlerini bulması sağlanmalıdır. İnternet haber siteleri bu özelliklere sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda görselliğe de büyük önem vermelidir. Okuyucular siteye girdiklerinde aradıkları haberleri kolay bir şekilde bulmaları onların siteye olan güvenleri arttırıyor. Aynı zamanda okurların haber kaynaklarına yorum yapma imkânları da onların haberler ile ilgili düşüncelerini dile getirmeleri oldukça önemlidir. Tarafsız ve güncel haber anlayışına sahip haber siteleri birçok okuyucunun ilgisini çekiyor.