13 yıldır böbrek hastası olan Karaçam, böbreklerinde oluşan kistler  nedeniyle zor zamanlar yaşamaya başladı. Böbrek nakli olmak için sırada  beklerken, geçmeyen karın ağrıları üzerine hastaneye başvuran Karaçam'ın,  neredeyse yeni doğan bir bebek boyutuna ulaşan böbreği doktorları da hayrete  düşürdü.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Karaçam, 2004'te böbrek  rahatsızlığı teşhisi konulduğunu ifade ederek, iki yıldır diyalize girdiğini  söyledi. Böbreklerinde genetik bir rahatsızlıktan dolayı kistler oluştuğunu,  bunun da böbreğinde büyümeye neden olduğunu dile getiren Karaçam, "Aşırı derece  büyüdüğü için mide ve bağırsağım çalışamaz hale geldi. Nefes alamıyordum.  Ameliyatolalı bir hafta oldu, şu an çok rahatım. Bir böbreğimi aldılar diğer  böbreğimde de kist var, onu da takip ediyorlar." dedi.

"Böbreğimin büyük olduğunu hissediyordum"

Karaçam, böbreğindeki kisti gördüğünde çok şaşırmadığını dile  getirerek, "Sağ böbreğimdeki kist de ona yakın. Resimde baktığımda 43 santim  olduğunu söylediler. Çıkan büyüklüğe şaşırmadım çünkü elimle ne kadar büyük  olduğunu hissediyordum. Son 3-4 aydır çok sıkıntı veriyordu. Tahliller yapıldı ve  ameliyat olmam gerektiği söylendi." ifadelerini kullandı.

Diyalize girmeyi sürdüreceğini ifade eden Karaçam, nakil için de sıra  beklediğini söyledi. Ameliyata girmeden bir gün önce kendisine uygun böbrek  çıkmasına rağmen ameliyat sebebiyle nakil olamadığını dile getiren Karaçam,  umudunu kaybetmediğini belirterek, organ bağışı çağrısında bulundu.


"Büyük bir kitle böbrek olarak çıktı"

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Sağlık Bilimleri  Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim  ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Selahattin Bedir de hastanın yaşadığı rahatsızlık  nedeniyle karnında büyük kitleler oluştuğunu ifade ederek, "İki böbreği de 10  senedir takipte. Her iki böbreği de oldukça büyümüş durumdaydı. Hasta diyalize  giriyor ancak böbrek nakli adayı fakat böbreği yerleştirecek bir alan karın  içinde bulunmadığı için böbreklerden birini almak zorundaydık." dedi.

Bedir, "Oldukça büyük bir kitle böbrek olarak çıktı, 43 santim  civarında. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de böyle bir vaka yok. Bu kadar büyük bir  kitle böbrek görmedik. Şu anda hastamızın durumu iyi." ifadesini kullandı.

Hastanın ailesinde de böbrek rahatsızlığının olduğunu aktaran Prof.  Dr. Bedir, aile fertlerinin de yakın takipte olduğunu söyledi. Bedir, hasta  iyileştikten sonra uygun donör çıkması halinde böbrek naklinin  gerçekleşebileceğini kaydetti.