-ÖNEMLİ DETAY-

"TRABZON'DAN GELMESİN DİYE DUA EDELİM DEDİM"
Sanık Faruk Yaşar, İlhan Ekşioğlu ile yaptığı 'Serdar Kulbilge ile ilgili telefon konuşmasının' sorulması üzerine, "Maçtan sonra İlhan Bey ile maçla ilgili yorum yapıyorum. Ne söylediğimi çok hatırlamıyorum. Yedeklere de mi şey yapalım derken, yani yedeklere de mi dua edeceğiz anlamında söylüyorum. Gerçi bu konuşmayı da hatırlamıyorum. Gençlerbirliği kalecisine dua ediyorum Trabzon'dan gol yemesin diye. İlhan Bey maçlardan sonra beni arar genelde. Ben de yorum yaparım ben onu. Bu görüşme de onlardan bir tanesi" dedi.

SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR, TIKLAYIN...

-AYRINTILAR-

SAVCININ YARIN MÜTALAASINI VERMESİ BEKLENİYOR

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin açılan davada Şekip Mosturoğlu’nun çapraz sorgusu yapıldı.

Trabzon avukatının, “Emenike transferi ile ilgili bilginiz var mı?" sorusuna Mosturoğlu, “Süreç ile ilgili bilgim var" diye yanıt verdi. Mosturoğlu, avukatın, “Emenike ilgili ön sözleşme imzaladı mı Karabük ile ilgili?" sorusuna da, “Ön sözleşme yaptık ama yazılı değildi. İlk öncelik almak için görüştük ve anlaştık" dedi.

Duruşmaya yarına ertelendi. Yarınki duruşmada tutuklu sanıkların çapraz sorgularının ardından tahliye talepleri alınacak. Ayrıca duruşma savcısının esasa ilişkin mütalaasını vermesi bekleniyor.

TAMER YELKOVAN : AZİZ BAŞKAN, 5 BİN LİRA KARŞILIĞINDA BOLU'DAKİ HOCA'YA DUA ETTİRİR

* Cübbeli Ahmet Hoca'yı kasteden Mahkeme Başkanı,

"Niye para verdiniz? Başkan bedava ettiriyor duayı"

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin açılan davaya verilen 15 dakikalık aranın ardından devam edildi. Sanık Tamer Yelkovan’ın çapraz sorgusu yapıldı.

HOCA'YA 5 BİN LİRA KARŞILIĞINDA DUA ETTİRİR

Yelkovan’ın Fenerbahçe’nin bazı maçlarından önce Başkan Aziz Yıldırım’ın Bolu’daki bir hocaya 5 bin lira vererek dua ettirdiğini belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Cübbeli Ahmet Hoca’yı kastederek “Niye para verdiniz? Başkan bedava ettiriyor duayı" dedi. Yelkovan ise, “O Metris'tekine ettiriyor" diye konuştu. Yelkovan 5 bin liralık dua parasının Aziz Yıldırım’ın kendi parasından verdiğini de söyledi.

MECNUN OTYAKMAZ’IN ÇAPRAZ SORGUSU

Daha sonra Mecnun Otyakmaz’ın çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme Başkanının, “İşçen ile sizin kulüpten birinin konuşması var. Orada bilet konusunun halledildiği belirtiliyor. Daha sonraki görüşmeler de biletle mi ilgili?" sorusuna Otyakmaz, “Biletleri uçakla gönderdik Bülent beye. Başka bir konuşmamız olduğunu hatırlamıyorum" diye yanıt verdi.

“NİYE TAKİPTEN ENDİŞE EDİYORSUN?"

Mahkeme Başkanının, “Takip olayından endişe ediyorsunuz. Neden?" diye sorması üzerine Otyakmaz, “O günlerde seçim yaklaşıyordu. Çok sayıda telefon tapeleri internette yer alıyordu. Maç kritik hale geldikten sonra Fenerbahçeli biri ile temas kurmanın dışarıda spekülasyona yol açar kaygısı yaşıyordum. O da tapelerde belli zaten" diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı Ekinci’nin, “Aziz bey size ‘bir şey olursa biletlerle ilgili görüşüyorduk dersin’ diyor" yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine, Otyakmaz, “Oradaki konuşmalar biletlerle ilgiliydi" dedi.

MAHKEME BAŞKANI: DAVAYI BİRAN ÖNCE BİTİRMEK İSTİYORUZ

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin açılan davada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, yargılamayı bir an önce bitirmek için uğraştıklarını belirtti. Mahkeme Başkanı, “Amacımız hızlı olmak, gecikmiş adalet, adalet değil. Biran önce davayı sonlandırmak istiyoruz. Tutuklular var , insanlar mağdur oluyor. Biz de başka dosyalara da bakıyoruz bununla da ilgileniyoruz. Bir an önce bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

SANIK ACAR: HİKMET KARAMAN İLE MANİSA’DA GÖRÜŞTÜK

Bu konuşmanın ardından sanık Serkan Acar’ın çapraz sorgusu yapıldı. Acar, “Daha önceki savunmalarıma katılıyorum" dedi. Hikmet Karaman ile Manisa’da, Manisaspor- Trabzon maçı öncesi görüştüğünü belirten Acar, “Biz kendisine endişelerimizi bildirdik camiamıza olan baskılardan dolayı. Çevreden gelen duyumlar üzerine başkanımız (Aziz Yıldırım) bu konu ile ilgili konuşmamızı istedi. Gidip görüştük" ifadelerini kullandı.

SERKAN ACAR: DOĞAN ERCAN’IN VERDİĞİ PARAYI İSTANBUL’A GETİRDİM

Sanık Serkan Acar’ın ardından Tuğrul Çağrı Özer’in çapraz sorgusu gerçekleştirildi. Özer, “Ben Ankara’ya yeğenimi askere ziyarete gittim. Orada Doğan Ercan bana para verdi ve bu parayı İstanbul’a götürmemi istedi. Bu paranın iki futbolcunun ön protokol parası olduğunu söyledi. Ben de İstanbul’da teslim ettim" dedi.

DOĞAN ERCAN: KONUŞMALAR HER TARAFA ÇEKİLEBİLİR

Sanık Doğan Ercan ise çapraz sorgusunda suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Şike ile ilgili hiçbir konuşmasının olmadığını belirten Ercan, “Benim futbol dışında şike veya teşvik ile bir bağlantım yok" diye konuştu. Mahkeme Başkanının “İlhan Ekşioğlu sana, maçtan önce konuştun mu diyor. Maçtan sonra siz paradan bahsediyorsun. Parayı geri vermeden bahsediyorsunuz. Beceremedim diyorsun" sözleri üzerine Ercan, “Bu konuşmalar her tarafa çekilebilir" yanıtını verdi

EKŞİOĞLU: TRANSFERDE HER ŞEY MÜBAHTIR

Duruşmada söz alan İlhan Ekşioğlu, “Oradaki konuşmalar seçilerek konulmuş. Öyle olunca da başka manalar çıkıyor. Sadece maçtan önce ve sonraki konuşmalarımız konulmuş. Ben her zaman Doğan ile görüşüyorum" diye söyledi.Kulüp yöneticiliğinin çok iyi bilinmediğini hatta mahkeme heyetinin de bilmediğini belirten Ekşioğlu, “Transferde yasal olan her şey mübahtır. Transferde zaman, nitelik, parayı elden verme gibi konularda sıkıntı olmaz. Biz bu davada bu konuların bilinmemesinin sıkıntısını yaşıyoruz" şeklinde konuştu

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin açılan davaya Volkan Bahçekapılı’nın çapraz sorgusu ile başlandı.

BAHÇEKAPILI: “DAHA ÖNCE ÇIKMIŞ MENAJERLİK SORULARINI ALDIM"

Bahçekapılı, “Menajerlik sınavına girdim kazanamadım. Sınava eski avukatım Sami Dinç çalıştırdı. Eksi sınav sorularını verdi bana çalışıyım diye" dedi. Bahçekapılı’nın ardından Faruk Yaşar’ın çapraz sorgusu gerçekleştirildi.

“TRABZON’DAN GOL YEMESİN DİYE DUA ETTİM"

Sanık Faruk Yaşar, İlhan Ekşioğlu ile yaptığı ‘Serdar Kulbilge ile ilgili telefon konuşmasının’ sorulması üzerine, “Maçtan sonra İlhan bey ile maçla ilgili yorum yapıyorum. Ne söylediğimi çok hatırlamıyorum. Yedeklere de mi şey yapalım derken, yani yedeklere de mi dua edeceğiz anlamında söylüyorum. Gerçi bu konuşmayı da hatırlamıyorum. Gençlerbirliği kalecisine dua ediyorum Trabzon’dan gol yemesin diye. İlhan bey maçlardan sonra beni arar genelde. Ben de yorum yaparım ben onu. Bu görüşme de onlardan bir tanesi" dedi.

"SORUYA SORU İLE CEVAP VERME"

Davaya müdahil Trabzonspor avukatının, “İlhan bey size şirketin CEO geldi diyor. Buradan kastı nedir?" sorusu üzerine, “Buradaki kastı nedir bilmiyorum" diye yanıt verdi. Avukatın, “Bir telefon görüşmesinde İlhan Bey size maçtan sonra bu işçilere ne dedim biliyor musun? Atılmak üzere bir yüz verdim buna. Abi sen o tuvalette yaptığımız konuşmayı biliyorsun? diyor. Nedir bu tuvaletteki görüşme?" sorusuna ise ses tonunu yükselterek, “1.5 sene önce tuvalette yapılan konuşmayı mı soruyorsunuz?" diye yanıt verdi. Bunun üzerine müdahale eden mahkeme başkanı, “Soruya soru ile cevap verme. Bilmiyorsan bilmiyorum diye konuş. Daha önce de aynı şekilde davrandın" diye uyardı. Bunun üzerine sanık Yaşar, “Hatırlamıyorum" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM KATILMADI

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Olgun Peker'in bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Aziz Yıldırım duruşmaya katılmadı. Davaya Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan’nın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

YOKLAMA YAPILDI

Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında güvenlik barikatı oluşturuldu