HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün Gaziantep'te "onların da bayramının tadı tuzu kaçacak" dedikten 24 saat sonra Van'da patlama oldu.

Her fırsatta sırtını terör örgütü PKK/PYD'ye dayadığını söylemekten çekinmeyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün beraberinde partililerle Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde geçen ay bir sokak düğününü hedef alan ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği mahalleyi ziyaret etmiş ve burada özellikle 28 belediyeye kayyum atanması üzerine tehlikeli ifadelerde bulunmuştu.

"ONLARIN DA BAYRAMLARININ TADI TUZU KAÇACAK"

Yüksedağ, "Bu acıyı yaşatanlardan hesap sormaya söz verdik. Yitirdiğimiz bütün canlarımızın, barış ve demokrasi şehitlerinin ve burada aramızdan aldıkları canlarımızın, kardeşlerimizin hesabını mutlaka soracağız. Halkımıza ve bizlere düğünleri, bayramları zehir edenler çok iyi bilsinler ki onların da bayramlarının, düğünlerinin tadı tuzu kaçacak" diye konuştu.

AÇIKLAMANIN ÜZERİNDEN 24 SAAT GEÇMEDEN VAN'DA PATLAMA OLDU

Yüksekdağ'ın bu açıklamasının üzerinden henüz 24 saat geçmeden PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi, ilk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var.

TERÖRİST KARAYILAN DA DÜN TEHDİT ETMİŞTİ

PKK elebaşlarından Murat Karayılan, teröre destek veren belediyelere atanan kayyumları tehdit etti. Karayılan, kayyumların PKK tarafından hedef alınacağını söylemişti.