Akçakale'ye düşen top mermisinden aynı aileden 1'i kadın 4'ü çocuk olmak üzere 5 kişinin öldüğünü ve en az 8 kişinin yaralandığını duyuran Reuters, vatandaşların yaralılara yardım için koştuğunu aktardı. Akçakale'deki bazı vatandaşların da sokakta protesto gösterilerinde bulunduğunu da haberinde yer veren Reuters ve CNN international, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun BM ile görüşmesini akatardı.

Haberlerin devamında ise Suriye sınırında son 20 gündür devam eden çatışmalara ve Suriyeli 90 bin mültecinin Şanlıurfa'daki çadır kamplarda konuk edildiği ifade edildi.

Öte yandan, birçok yerli ve yabancı televizyon kanalı canlı yayın ekibinin Akçakale İlçesi'ne doğru hareket haline geçtiği öğrenildi.

HOLLANDA'DA YAYINLAR KESİLDİ

Hollanda televizyonlarında ve gazetelerin internet sitelerinde flaş haber olarak verildi. Yayın akışını kesen Hollanda televizyonları, Suriye'nin saldırısına Türkiye'nin de hiç beklemeden karşılık verdiğini duyurdu.

"TÜRKİYE İNTİKAM ALIYOR"

Hollanda televizyon ve gazeteleri Türkiye ile Suriye arasında suların kaynamaya başladığı yorumunda bulundu.

Suriye'ye yapılan misillemeyi "Türkiye, Suriye'den intikam alıyor" başlığı altında okurları ve izleyicilerine duyuran Hollanda'da, konu hakkında hükümet yetkililerinin sessiz kalması ise dikkat çekti.

RUSYA'DA FLAŞ HABER OLARAK GEÇİLDİ

Haberler, "Sınırda yaşanan kazaya cevap olarak Türkiye Suriye'ye ateş açtı" başlığı ile geçildi. Türk makamlarının açıklamalarına yer verilen haberde, "5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 10 kişinin de yaralandığı sınırdaki kazaya karşılık olarak Türkiye Suriye'ye ateş açtı" ifadeleri yer aldı.

Interfax ve Itar-Tass haber ajanslarının da son dakika olarak geçtikleri haberlerde, NATO'nun acil toplantıya çağrılmasına dikkat çekildi. Kremlin ya da Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ise henüz bir açıklama gelmedi.