Balyoz Darbe Planı Davasında karar açıklandı. Karar dünya medyasında da yer buldu.

AP ve Reuters : “Ordu Siyasette Etkisini Kaybetti”

Associated Press haber ajansı, aralarında eski deniz ve hava kuvvetleri komutanlarının bulunduğu 323 kişinin ceza aldığını duyurdu. Ajansın haberinde, davanın, askerin siyaset üzerindeki etkisinin azaltılmasına yardımcı olduğu da belirtildi.

Reuters ajansı da, 1960 ve 1980 arasında 3 darbe yapan Türk ordusunun, Başbakan Erdoğan'ın iktidara gelmesi ile siyasetteki etkisini kaybettiği yorumunu yaptı.

BBC Ceza Alan 3 Orgeneral’i Öne Çıkardı

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin internet sitesindeki haberde, hapis cezasına çarptırılanlar arasında 3 orgeneralin olduğunu bilgisi ön plana çıkarıldı.

Haberde, davanın 1 numaralı sanığı dönemin 1'inci Ordu komutanı Çetin Doğan'la birlikte emekli kuvvet komutanları İbrahim Fırtına ve Özden Örnek'e önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği ancak cezanın darbeye eksik teşebbüs gerekçesiyle 20 yıla indirildiği ifade edildi.

Amerikan CNN: “4 Hükümet Deviren Ordu İçin Dramatik”

Amerikan CNN televizyonunun internet sitesindeki haberinde de, Balyoz davasının, son 50 yılda 4 hükümet deviren ve bir zamanlar siyaseten güçlü olan silahlı kuvvetler açısından dramatik bir darbe olduğu ifadesine yer verildi.