Bu oranın büyük bir bölümünü protein eksikliği sebebiyle gelişimini tamamlayamayan 5 yaş altı bebek ve çocuklar oluşturuyor.
 
Dünya genelinde yaygın olarak görülen çocuk ölümlerinin yüzde 45’i yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle gerçekleşiyor. Yetersiz beslenme ve açlık en çok 5 yaş altındaki çocukları etkiliyor. Her yıl 5 yaş altındaki 5,9 milyon bebek ve çocuk açlık yüzünden yaşama veda ediyor.
 
 Afrika’nın yoksul bölgelerinde dünyaya gelen milyonlarca masum bebek ve çocuğun yetersiz beslenme ve çaresizlik yüzünden yaşama veda etmesini yardımseverlerin destekleriyle birlikte bu ülkelere ‘’iyilik’’ ulaştıran sivil toplum kuruluşları engelliyor. Kurulduğu ilk günden beri sunduğu sağlık hizmetlerinin yanında pek çok hastalığın ve ölümün nedeni olan açlık ve yetersiz beslenmeye son verebilmek için çalışan Yeryüzü Doktorları, 2005 yılından beri kurban projeleri yürütüyor.
 
İnsanlığın en büyük gücünün paylaşma duygusu olduğu bilinciyle iyilik ve sağlık yolunda kıtalar kat eden Yeryüzü Doktorları, bebek ve çocukların açlık tehdidiyle karşı karşıya kalmamaları ve protein ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Afrika’ya doğru yola çıkıyor. Çıktığı yolda her yıl binlerce insanın yaşamını iyileştiren Yeryüzü Doktorları, bağışçılarının destekleriyle bir Kurban Bayramı’nı daha gülümseyen çocuk yüzlerini görmeye adıyor.
 
Projeye destek vermek için buraya tıklayarak online bağışlarınızı Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.
 
https://www.yyd.org.tr/tr/kurban-2016.html