Uzun süre meydanda durarak araç trafiğini aksatan grup üyeleri, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaklaşık 6 saat boyunca meydanda bekleyen Erdem Gündüz ise 'duran adam' eylemini sonlandırarak alandan ayrıldı.

Taksim Meydanı'nda saat 01.30 sıralarında toplanan bir grup, sessiz durma eylemi yaptı. Eyleme tiyatro sanatçıları Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem ve modacı Barbaros Şansal da destek verdi. Yaklaşık 1 saat meydanda eylemlerini gerçekleştiren ve dağılmayan grup, polis tarafından trafiği aksatmamaları yönünde uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan bazı eylemciler polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

'DURAN ADAM' KENDİLİĞİNDEN AYRILDI

Akşam saatlerinden beri meydanda tek başına sessiz şekilde ayakta durma eylemi başlatan performans sanatçısı Erdem Gündüz, yaklaşık 6 saat boyunca ayakta durdu. Bu sırada Taksim Meydanı'na gelen diğer eylemciler, Gündüz'ün önüne su, bisküvi ve çiçek bıraktı. Eylemcilerin giderek kalabalıklaşması sonucu Gündüz, gerginliği daha fazla tırmandırmamak için eylemini sonlandırarak meydandan ayrıldı. Eylemcilerin Taksim Meydanı'nda bekleyişi sürüyor.