Prof.Dr. Ömer Özkan Kavdır'ı kan zehirlenmesi nedeniyle ani olarak yoğun bakıma aldıklarını belirterek, "Hastamız ameliyatın 69'uncu gününde taburcu edildi. Bu sürede hastamızla temasımıza devam ettik. Taburcu olduktan sonra yoğun ilgi ve enfeksiyon nedeni ile hastayı geri aldık ama birkaç gün sonra idrar yolları enfeksiyonu nedeni ile birkaç problem saptadık. 1 aylık süreç içerisinde hastamızı takip ediyoruz. Bu kadar kritik değildi. 1 Mayıs'ta ani gelişen idrar yolu enfeksiyonuna bağlı kan zehirlenmesi nedeniyle müdahale yapmamız gerekti. Yoğun bakımdaki hocaların desteğini almak zorunda kaldık. Önceki gece çok ağırlaştı. Sepsis şok dediğimiz tabloya girdi. Çok kritik müdahaleler yapmak zorunda kaldık. Biz yoğun bakımdaki hastalarımıza her zaman kötü deriz ama bu hastanın durumu daha kötü" diye konuştu.

DÜNE GÖRE BİRAZ İYİ AMA AĞIR

Prof.Dr.Atilla Ramazanoğlu ise Kavdır'ın 1 Mayıs'ta yoğun bakıma alındığını ifade ederek, "Çok ağır durumda bize geldi.Hemen gerekli müdahaleyi yapıp suni solunum cihazına bağladık. Hastanın çoklu organ yetersizliği mevcuttu. Dün oldukça kritikti çok ağırdı. Bugün düne göre nabzında ve tansiyonunda iyileşme var ama bu yeterli değil Çok ağır durum devam etmekte. Tedavisini sürdürüyoruz" dedi.

BEYİN ÖLÜMÜ YOK

Gazetecilerin, beyin ölümü gerçekleşip gerçekleşmediği ile ilgili sorusuna ise Prof.Dr.Ramazanoğlu, "Beyin ölümü gerçekleştiğine dair bir bulgu yok" yanıtını verdi.

Prof.Dr.Ramazanoğlu Kavdır'ın iyileşip iyileşmeyeceği ile ilgili soru üzerine ise "Onu şu an söylemek mümkün değil" diye konuştu.