Ofislerin görünümleri hem ofise gelen müşteriler hem de ofis çalışanları için psikolojik ve fiziksel açıdan oldukça önemlidir.  Ofislerin düzenli ve ergonomik açıdan rahat bir şekilde tasarlanması her açıdan kâr getirici bir durumdur. Ofislerin tasarlanması konusunda hiç şüphe duyulmadan danışılacak tek sistem olan ofis bölme sistemleri, her sene birçok işletmeyi düzensiz ve eski görünümlerinden kurtarmaktadır.

                İşletmelerin vitrini olarak da nitelendirilebilecek olan ofislerde eski ve düzensiz bir görünüm oluşması o ofisin düzeninin ve tasarımının değişmesi gerektiğini belirtmektedir. Gerek müşteriler açısından gerekse çalışanlar için artık verimsizleşen işletmeler zamana karşı koymaya çalışmamalı ve hiç vakit kaybetmeden kendini değişim rüzgârına bırakmalıdır. Ofis bölme işlemi bu değişimlerde birçok yöntemle sahne almaktadır. Cam bölme sistemleri, panel bölme sistemleri ve bölme duvar sistemleri ofislerde yaratılacak yeni görünümlerin baş mimarı olmaktadır.

Ofisin yeni bir görünüme ihtiyaç duyması kesinlikle taşınmasını ya da mobilyalarını tamamen değiştirmesini gerektirmez. Ofis bölme sistemleri sayesinde ofisin görünümün değişmesi aynı mobilyalar kullanılsa bile sağlanabilir. Ofis bölme işleminde uzman ekipler tarafından yapılan tasarımlar ofislerin herkes tarafından beğenilmesi ile sonuçlanmaktadır. Özellikle müşteriler için rahat ve kullanışlı bekleme alanları oluşturulması işletmenin sektördeki hacmini artırıcı nitelikte etkiler yaratmaktadır. İşletmelerde yaratılacak düzen için gerekli olan en önemli iki unsur cam bölme ve panel bölme işlemleridir. Bu işlemlerde işletme çalışanlarına daha verimli alanlar yaratılması amaçlanmıştır. İşletme çalışanı olmasak da biz bile gittiğimiz bir ofiste çalışanların masalarının düzenine ve çalışırken kullandıkları eşyaları rahatlıkla bulabilmelerine farkında olmadan dikkat etmekteyiz. İşletme çalışanı bize imzalatacağı bir dokümanı dakikalarca masasında arıyorsa bizim o işletmenin düzenine karşı duyduğumuz şüphe işletme ile olan ilişkilerimize oldukça olumsuz bir şekilde yansıyacaktır.