Son dönemde yol kesme ve propaganda eylemlerine ağırlık veren Pkk Elazığ'ın Arıcak ilçesinde de yol kesme eylemi yapıyordu ki güvenlik güçleri olaya müdahale etti ve 4 Pkk'lı ölü ele geçirildi.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada Arıcak ilçesinde, yol kesen Pkk'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2'si kadın 4 Pkk'lının ölü ele geçirildiği bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütünün, güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırılarının yanı sıra son dönemde özellikle yol kesme ve adam kaçırma şeklinde sivil vatandaşlara yönelik eylemlerini artırdığı anımsatıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Son iki gün içerisinde Arıcak ilçesi ile Üçocak beldesi arasında yol kesmek suretiyle vatandaşları kalkan olarak kullanan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nca bölgede sürdürülen operasyonlarda, yol kesen teröristlerle 2 Ekim 2012 günü saat 23.45 sıralarında sıcak temas sağlanmış olup, güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına ateşle karşılık veren 2'si bayan 4 terörist silah, teçhizat ve malzemeleriyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliği için bölgede operasyonlara azim ve kararlılık içinde devam edilmektedir."