Türkiye’de iş dünyasına yön veren farklı isimlerden biri olan Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, iş adamı kimliğinin yanı sıra teknolojiye olan ilgisi ile de biliniyor.

Türkiye’de iş dünyasına yön veren farklı isimlerden biri olan Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, iş adamı kimliğinin yanı sıra teknolojiye olan ilgisi ile de biliniyor. Günlük hayatında iyi bir son kullanıcı olan Emin Hitay, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyon ve hedeflerinde de teknolojinin önemli rol oynadığına inanıyor. Emin Hitay’ın bir videosunda bilişim sektörüne gönül verdiğini ve nasıl girişimciliğe nasıl başladığını dinleyebilirsiniz.  

Emin Hitay, Türkiye’nin 2023 hedefinde en önemli gündem maddeleri arasında yer alan cari açık konusunda teknolojinin kritik bir öneme sahip bulunduğuna dikkat çekiyor. Hitay, http://www.eminhitay.com/276/#more-276 adresinde yer alan “Çok oluyoruz!” başlıklı blog yazısında, cari açığın kapatılması için yüksek teknolojinin ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin nasıl kullanılabileceğini şöyle örneklendiriyor: 

“… (Türkiye) Madenlerini, taş-toprak olarak satmayacak. Yüksek teknoloji içeren ürünlere destek, teşvik vererek yüksek katma değer üretimi için yatırım çekecek. Madenlerini işlenmiş ürün haline getirip, 20-30 dolara taş-toprak olarak satmak yerine 2.000-3.000-5.000 dolarlık ürün haline getirip; hem kendi sanayi ürünlerinin üretiminde kullanacak, hem de yurtdışına satacak. Girişimcilik ve inovasyona daha önem verilecek, Ar-Ge çalışmaları daha yüksek bütçeli olacak…” 

Hitay ayrıca, yurtiçi ve dışındaki çok değerli bilim adamları ve mühendislerimizin, Türkiye bu hedefe koşarken teknoloji geliştirme ve transferinde Türk iş dünyası ile birlikte kilit rol oynayacağı görüşünde.