Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında, ''netice sebebiyle ağırlaştırılmış işkence'' suçundan ''ağırlaştırılmış müebbet'' hapis cezası istedi
Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde ''işkence ve kötü muamele'' sonucu öldüğü iddiasına ilişkin davada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi'nin ''netice sebebiyle ağırlaştırılmış işkence'' suçundan ''ağırlaştırılmış müebbet'' cezası verilmesi görüşünde olduğunu bildirdi.
Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın, Nihat Kızılkaya ve Sami Ergazi ile tarafların avukatları katıldı. Engin Çeber'in babası Ali Tekin ile kız kardeşi Şerife Çeber de duruşmada hazır bulundu.
Cumhuriyet Savcısı Erdal Şenol, esas hakkındaki mütalaasında, tutuklu sanıklar Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi hakkında ''netice sebebiyle ağırlaştırılmış işkence'' suçundan ''ağırlaştırılmış müebbet'', tutuklu sanık Nihat Kızılkaya hakkında ''işkence'' suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar, diğer tutuklu sanık Fuat Karaosmanoğlu hakkında ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.
Savcı mütalaasında, tutuklu sanıklar Nihat Kızılkaya ile Fuat Karaosmanoğlu'nun kararla birlikte tahliyesine karar verilmesini, tutuksuz sanıklar Mehmet Pek, Abdülmuttalip Bozyel, Murat Çise ve Yavuz Uzun hakkında ''işkence'' suçundan 3'er kez ayrı ayrı 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi görüşünde olduğunu ifade etti.