Vefatından sonra çocukları arasında mirasının paylaşı-mı konusunda sorunlar yaşanan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın mal varlığı, oğlu Fatih Erbakan ile kızları Zeynep ve Elif Erbakan arasında eşit bir şekilde paylaştırılacak.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından aile içinde baş gösteren miras tartışmasında Zeynep Erbakan, babasının mirasının eşit bir şekilde dağıtılmadığı ve "babasının, sağlığında emanet ettiği bazı mal varlığını sahiplendikleri" iddiasıyla kardeşleri Elif ve Fatih Erbakan ile eniştesi Mehmet Altınöz'ü 2 yıl önce dava etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, "Erbakan'ın sağlığında emanet ettiği bazı mal varlığını sahiplendikleri" yönündeki şikayeti üzerine yürütülen soruşturmada Fatih ve Elif Erbakan'ın da arasında bulunduğu 7 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.

"ZEYNEP ERBAKAN'IN DA HAKKI VAR"

Miras'ın paylaşımı konusunda ise ayrı bir mahkemede dava açıldı. Dava sürecinde ise üç mahkemede babalarının mirasının kendileri kadar Zeynep Erbakan'ın da hakkı olduğunu belirten Fatih ve Elif Erbakan eşit paylaşıma itirazlarını olmadığını belirtti. Mahkeme ise geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Sonuçlanan davada mahkeme baba Erbakan'dan kalan malların kardeşler arasında eşit bir biçimde paylaşılmasına karar verdi.

Erbakan ailesinin avukatı Tan Tahsin Zapata Vatan gazetesine verdiği bilgide, "Mirasın 1/3'ü Zeynep Erbakan'ın kanuni hakkıdır ve kesindir. Bu sebeple hiçbir varisin hakkının zayi olması kanunen mümkün değildir. Bununla birlikte Zeynep Erbakan'ın herhangi bir şekilde hakkının kaybolmasına razı olmamız mânen ve vicdanen söz konusu olamazdı" dedi.

MİRAS KALAN MALLAR

Necmettin Erbakan'ın mirasının Ankara Yenimahalle'de bir bina, Milda Kağıt A.Ş. ve Konya Un Sanayi İşletmeleri, Fatih'te iki daire, Sinop'ta tarlalar, Kocaeli'de tarla hissesi, Çubuk'ta bir arsa, Altınoluk ve Balgat'da birer bahçeli ev, toplam 1 milyon 230 bin 500 dolar değerinde döviz ve 148 kilo altın olduğu iddia edilmişti. (Kaynak: Vatan Gazetesi)