Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi  sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın  Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci  askerlerden son firari yüzbaşı Burkay Karatepe'nin kız kardeşi Ayşe Nurala  Karatepe, Eskişehir'de yakalandı.  Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel  Harekat Şubesine bağlı ekipler, Eskişehir doğumlu Karatepe'nin yakalanması için  ülke genelinde olduğu gibi kentte de çalışmalarını sürdürdü.
Ekipler, Mahmudiye ilçesi ve kent merkezindeki birçok adrese eş  zamanlı operasyonlar düzenledi ancak Burkay Karatepe'ye ulaşamadı. Ekipler,  firari şüphelinin bir süre önce babası Şevki ile kız kardeşi Ayşe Nurala  Karatepe'yi evlerinden alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirledi. Ayşe Nurala Karatepe'nin Eskişehir'e yeniden döndüğü bilgisine ulaşan  polis, şüpheliyi 75. Yıl Mahallesi'nde bir eve düzenlediği operasyonda yakaladı.  Gözaltına alınan Ayşe Nurala Karatepe'nin, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  Şubesindeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

 Öte yandan, Burkay Karatepe'nin babası Şevki Karatepe'nin ise bir süre  önce Ankara'da gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı  öğrenildi.  FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek  için konakladığı Marmaris'teki otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana  kaçan darbeci askerler yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.