Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit kapsamına alınacaklarını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Şehitlerimiz, günlük çekişmelerin, siyasi çıkarların, gündelik siyaset dilinin malzemesi olmayacak kadar azizdir, mübarektir, kutsaldır” dedi.

Erdoğan, ”Bizler bir devlet olarak, Hükümet olarak, halkımızın huzuru, refahı için atılması gereken adımlar neyse atmaya devam edeceğiz. Bunlar, ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluğun gereğidir. Askerimiz, polisimiz şehit edilirken beyefendilerin hiç sesi çıkmayacak, bölücü örgütle ilgili bir şey yaşandığında kıyameti koparırlar... Kusura bakmasınlar, gereği neyse yapılacaktır” dedi.

Erdoğan, Afganistan’da 12 askerimizin şehit olmalarıyla ilgili olarak ”Afganistan’da şehit olanları Çanakkale şehitleriyle birlikte toprağa değil, yüreğimize gömüyoruz. Şehitlerimizi ebediyen hatırlayacağız, onların mirasına sahip çıkacağız. Bir millet şehitlerine sahip çıktığı nispette ayakta kalır. Bir millet, şehitlerinin geride kalanlarına sahip çıktığı oranda büyür, gelişir. Şehitlerin emanetine sahip çıkmak milletçe hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ’taşeronluk’ yakıştırması yapanları, ’bu ülkeyi tanımayan zavallılar’ olarak nitelendirdi.