Belçika'da Fransızca yayımlanan L'Echo gazetesi, Belçikalı yetkililerin 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan NATO zirvesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için miting düzenlenebileceğinden endişe duyduklarını bildirmişti.

BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANI SAÇMALAMIŞTI

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, miting düzenlenmesi iddiasıyla ilgili, "Kararım kesin. Brüksel'de bu ziyaret vesilesiyle Erdoğan'a destek yanlısı toplantı veya eylemlere izin verilmeyecek. Bunu Türk yetkililere bildireceğim. Polisin zaten ABD Başkanı Donald Trump'ı idare etmek zorunda kalacağı bir durumda, Bay Erdoğan'ın Brüksel'de küçük partisini vermesi söz konusu olamaz" demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÜCÜNÜZ YETİYORSA SOKMAYIN

ABD ve Çin ziyareti öncesinde havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'ya cevap verdi.

"Brüksel Belediye Başkanı NATO'nun bir mensubu değil. O kendi işine baksın. Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Belçika'nın NATO'nun temsilinin konusu. Erdoğan yanlılarına ben kalkıp da ne Brüksel Belediyesi'ni ziyarete gidiyorum, ne Belçika yetkilisini ziyaret ediyorum. Ben NATO zirvesine Erdoğan'ı sokmam diyorlar, buna gücü Belçika yetkililerinin yetiyorsa bunu açıklasınlar" diyen Erdoğan, "Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil. Bunların ki zırvalama. NATO niçin var. NATO terörle mücadelede de bir rol almayacaksa niye var? Bunları da konuşacağız" diye konuştu.