Başbakan Erdoğan, Suriye'de kaybolan iki Türk gazeteciyle ilgili süreci takip ettiklerini söyledi. Türkiye'de bulunan Karadağ Başbakanı İgor Luksic ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Suriye'ye giden ve kendilerinden 5 gündür haber alınamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun ile ilgili "İki arkadaşımızla ilgili Dışişleri Bakanlığı nezdinde çeşitli girişimler yapıldı. Süreç yakın takiptedir. Bazı dedikodular duyuyoruz, takip edeceğiz. Uluslararası camiayı bu noktada uyarıyoruz. Başta İran olmak üzere bu noktada hassas olmalarını istiyoruz" dedi.


ANNAN'A DESTEK
BM eski genel sekreteri Koffi Annan'ın Suriye temsilciliğine getirilmesini desteklediklerini söyleyen Erdoğan, "Annan'a bu sürece yönelik raporları önemsediğimizi ilettik" dedi.

SIĞINMACILARA KONTEYNER KENT
Erdoğan, Türkiye'ye giriş yapan ve Hatay'daki çadırkentte bulanan Suriye vatandaşlarının, Kilis'te Hac Konaklama Merkezi olarak kullanılan tesislerdeki bir bölüme kurulan konteyner kente yerleştirileceğini açıkladı.