Ak Parti'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk adaylığının açıklanmasından sonra partinin başına kimin geçeceği konusunda net bir açıklama yapılmadı. Parti kulislerinde Mehmet Ali Şahin, Binali Yıldırım, Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ün isimleri geçiyor.

ERDOĞAN'DAN TEŞKİLATA TALİMAT

Teşkilatlara talimat veren Başbakan Erdoğan, kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde AK Parti’de "eşbaşkanlık" olarak nitelendirilen genel başkanlık ile Başbakanlık’ın ayrı iki isimden oluşmasını öngören modelle ilgili yorumları değerlendirdi. Erdoğan, "Başbakan ve genel başkan ayrı kişiler olmayacak" açıklamasını yaptı. Bu açıklamanın ardından 2015 genel seçimlerine kadar Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna Mehmet Ali Şahin'in geçeceğine kesin gözle bakılıyor.

40 YILI AŞAN DOSTLUKLARI BULUNUYOR

Seçim sürecinde Ak Parti kulislerinin nabzını Haberler.com, Başbakan Erdoğan’ın partiyi İstanbul İmam Hatip lisesinde başlayan ve 40 yılı aşan dostlukları bulunan Şahin'e teslim ederek vefa borcunu ödeyeceği konuşuluyor. Partinin önemli isimlerinden eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ gibi isimlerin 3 dönem kuralına takılması, Bülent Arınç'ın da siyaseti bırakacağını açıklaması bu konuda Şahin'in elini daha da güçlendiriyor. Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olarak kendi ismini açıklama görevini de Şahin'e vermişti.

ABDULLAH GÜL SENARYOSU

Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için konuşulan senaryolardan biri de 28 Ağustos’ta görevini yeni seçilecek Cumhurbaşkanı’na devredecek olan Abdullah Gül’le ilgili. Geçiş döneminin ardından 2015 seçimlerinde üç kural gereği AK Parti’den 69 isim yeniden vekil olamayacak. Bu seçimlerde Abdullah Gül’ün aday gösterilip, milletvekili seçileceği ve AK Parti’nin kazanması durumunda başbakan olacağı yönündeki ihtimal de kulislerde dillendiriliyor.