Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

Milletimizin bu topraklarında olduklarından duyduğu rahatsız ediyorlar. AB liderlerinin Vatikan'da yaptıklarını gördünüz değil mi? Sizin Vatikan'da ne işiniz var. Vatikan Katolik, AB üyesi de değil. Ne işiniz var orada. Gittiler Papa'nın karşısında ip gibi dizilip vaazını dinlediler. Sonrada uygulamaya başladılar. Avrupa ülkelerinin referandum için takındıkları tutum ortada.

Bu kardeşinize saldırıyorlar, ben ne yaptım bunlara? İsviçre Parlamentosunun önünde pankartımı astılar. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Mukadder olan ölüm bizi bir gün bulacak. Bizim tek derdimiz bu millete hizmet. 14 yıldır bunu yaptık mı? Yaptık.

Şimdi zaten bunlar geliyor bakıyor ki Marmaray, Avrasya Tüneli. Körfez geçişini yapmışlar. Adamlar şeş görmeye başlıyor. Yav Türkler bunu nasıl yapar? Olamaz ya diyorlar.Olur olur bal gibi olur. Daha neler olacak...

59 havalimanı oldu. İşte Ordu-giresun.. Dünyadaki nadide havalimanlarından bir tanesi. Şimdi aynısını Artvin'de yapıyoruz. Burası Türkiye. Bu ülkeyi tutamayacaklar. 2023 hedefi bir başka..

Avrupa'da Türk bakanlara kapanan kapıların, teröristlere sonuna kadar açıldığını belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor. Altındaki o faşist, ırkçı, yabancı karşıtı, İslam düşmanı bir yüz, kendini göstermeye başlıyor. Artık bunlar, İslam karşıtı olduklarını göstermeye başladılar. Müslümanlara tahammülleri yok, ne yapsalar boş. Avrupa'nın geleceğini Türkiye'den giderek oraya yerleşmiş 5 milyon kardeşimiz şekillendirecek." dedi

"BUNU KISKANIYORLAR"

İstikrar ve güven. İşte biz bunu başardık. Bunu başarınca da biz sıçramaya başladık. Bunu kıskanıyorlar. Eğitimde,sağlıkta, ulaşımda, enerjide yeni bir dönem başladı. Hayır'cı yokluktur, hayır'cılar sefalettir, Kandil'dir, İmralı'dır. Hayır'a Pensilvanya'dan FETO talimat veriyor. Hayır deyin diyor. İşte geçen gün Kasımpaşa, Okmeydanı'nda 4 tane maskeli terörist kahvehane basıyor, burada evet'çilere yer yok diyor. Polisimiz bunların hepsini yakaladı. 

ÇOK KALDI ORADA

Cumhurbaşkanlığı sistemi için öyle yalanlar söylüyor ki. Önce bunlara bir cevap verelim dedik. Sonra baktık ki zırvaları tevil götürecek gibi değil, kendi hallerine bıraktık. Bir bakıyorsunuz Rakka'ya Münbiç'e niye giriyorsunuz diyor, bir bakıyorsunuz Münbiç'te ne işimiz var diyor. Defalarca sözünü tutmayan bu zatın miadı dolmuştur. 16 Nisan bu miadın tarihidir. Yeni sistemde öyle sürekli seçim kaybederek koltukta kontrollü oturma dönemi bitiyor. Farklı bir döneme giriyoruz. Hangi parti böyle bir genel başkanı yerinde tutar. Ama bu çok kaldı orada. 7 seçim kaybetti ama hala koltukta oturuyor. Biliyorsunuz bunun adı kasetli genel başkan. Şimdi kasette yok CD ile gidecek. En büyük reform ana muhalefet partisinde olacak. İnşallah Pazar gününden sonra yeni bir dönem başlıyor. Giresun 16 Nisan'da büyük Türkiye için evet mi?