Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapılan Başbakan Erdoğan, Abdülcelil görüşmesinden sonra iki lider basının karşısına geçti.

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, son sağlık durumu ve Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgilin sorulara net cevap verdi.

Erdoğan, ''Sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören, 22Aralık'ta da Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olan teklifin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde tamiri zor hasarlar açacağını sayın Sarkozy'e çok açık ve net şekilde ifade ettim. Böyle bir girişim hiç kimseye yarar sağlamaz'' dedi.

FRANSA'YA SERT MESAJ

Hiç bir tarihçi, hiç bir siyasetçi bizim tarihimizde soykırım göremez. Soykırım görmek isteyenler dönüp kendi tarihlerine baksınlar. Tarih parlementoda yapılan oylamalarla yazılmaz. Parlementolar tarihi yalanların eleştirilmesini engelleyemez. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e mektup göndererek bu yöndeki beyanlarımı ilettim. Böyle bir girişim hiç kimseye yarar sağlamaz. Fransa gitsin Afrika'da yaşananları, Cezayir'de yaşananları araştırsın. Fransa parlementosu gitsin Ruanda'daki katliamı araştırsın. Ellerinde belge yoksa onu da biz veririz.

Fransa böyle bir olayın peşine düştüyse, gitsin 1915 olaylarındaki tutumunu araştırsın. Umuyorum ki Fransa parlementosu tarihi çarpıtma girişiminden bir an evvel döner.

Yaklaşan parlemento seçimleri öncesi böyle bir olayın yaşanması son derece üzücüdür.

SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık durumu ile ilgili olarak ilk kez açıklama yapan Erdoğan, doktolarının isimlerini tek tek sayarak teşekkür etti. Erdoğan konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Şu anda gördüğünüz gibi sapasağlam karşınızdayım. Hastalığım süresince birikmiş dosyaları sıkı bir incelemeye aldım. Şu anda bir sıkıntı söz konusu değil. Durumum her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ameliyatımda emeği geçen bütün doktolarımı şükranla yad ediyorum. Gerçeketen o süreci çok iyi idare ettiler. Kilo itibari ile 4 kiloluk bir kaybım oldu."

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı süresi ile ilgili olarak yöneltilen bir soruya; "Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili hükümet sözcümüz Bülent Arınç dün açıklama yaptı. Bizim bu yöndeki görüşümüz 7 yıldır." yanıtını verdi.

ŞİKE YASASI

Sporda şiddet konusunda bazı arkadaşlarımızın farklı görüşleri olabilir. Nihai karar Meclis'ten çıkar karardır. Sporda şiddetin yasaklanmasına ilişkin yasada Cumhurbaşkanının onayı sonrası yürürlüğe girdi.