Bildiğiniz gibi nihai bir durum olarak söylemiyorum ama 14 tane de Türk hacı olduğu rivayet ediliyor. Çok değişik açıklamalar yapılıyor. Bu organizasyonu birlikte yapsınlar gibi. Şunu çok iyi görmek lazım. Suudi yönetiminin hac organizasyonuyla ilgili plan yaptıklarını biliyorum. Ulaşımla ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarını da çok iyi biliyorum. Hacı adaylarının taleplerini karşılayamadıkları için üzüldüklerini de çok iyi biliyorum.

"BUNLARA BAKARKEN BARDAĞIN DOLU TARAFINDAN BAKMAKTA FAYDA VAR"
Oradaki inşaat çalışmalarının azaltılması gerekiyordu. Buna da olumsuz yaklaşımlar oldu. Kimisi yönetim dedi, kimisi organizasyonda sıkıntılar var dedi. Ben bu yaklaşımları doğru bulmuyorum. Bunları söyleyenlerin hiçbirinin üzerinde küfe yok. Dünyanın her yerindeki organizasyonlarda da böyle şeyler oluyor. Bunlara bakarken bardağın dolu tarafından bakmakta fayda var. Bu konuda Suudi Arabistan'ı doğrudan suçlamayı doğru bulmuyorum. Her ülkenin tabi ki buna benzer bazı eksikleri olabiliyor.

"BURADA SUUDİ ARABİSTAN'A SALDIRGAN TAVIRLARI DOĞRU BULMUYORUM"
Ben inanıyorum ki inşaat olayından sonra nasıl kararlı çalışmalarla kararı aldıysa bununla ilgili de kararlar alacaktır. Bu şeytan taşlama, biliyorsunuz daralan bir boğaz gibi, arkadaşlarım da bana gösterdi. Orada bir panikleme oldu tabi. Kolay değil 4 milyonu aşkın hacı aynı anda Mekke'ye gidiyor.
Böyle bir şeyi gönlümüz asla kabul etmez. Rabbimiz tekrarından korusun diyoruz. Tedbirler olacaktır ama burada Suudi Arabistan'a saldırgan tavırları doğru bulmuyorum.